Πολλοί ταξιδιώτες συνεχίζουν να προτιμούν τα ιδιωτικά τζετ για την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την άνεσή τους εν μέσω της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα η ιδιωτική αεροπορική βιομηχανία καταγράφει νέα ύψη.

Μερικές από τις κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες ιδιωτικών τζετ έχουν αναφέρει πωλήσεις ρεκόρ το 2021. Παράλληλα, η ανοδική τάση συνεχίζεται μέχρι το 2022.

Ειδικότερα, η Vista Global Holding με έδρα το Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις συνδρομητικών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 59% σε ετήσια βάση το 2021. Οι παγκόσμιες ώρες πτήσεων στις εταιρείες λειτουργίας της, συμπεριλαμβανομένων των επωνυμιών Vista Jet και XO, αυξήθηκαν κατά 64% σε σύγκριση με το 2020.

Ο όμιλος προσφέρει παγκόσμιες υπηρεσίες επαγγελματικών πτήσεων—εξυπηρετώντας περισσότερες από τις μισές από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

Το 2021, ο αριθμός των μελών στη VistaJet αυξήθηκε κατά 26%. Αντίστοιχα ο αριθμός των μελών του XO Deposit αυξήθηκε κατά 68%.

Σε σύγκριση με τις εμπορικές πτήσεις, τα ιδιωτικά τζετ έχουν σχεδόν 700 λιγότερα σημεία επαφής.

Συμπεριλαμβανομένων των επαφών με το πλήρωμα στην καμπίνα και τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Private Jet Card Comparisons :

  • Το 35% των συνδρομητών ιδιωτικών τζετ σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό τζετ τους επόμενους έξι μήνες για να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Το 46% από αυτούς θα το χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά μελών της οικογένειας.
  • Το 45% σχεδίαζε να επισκεφθείτε ένα δεύτερο σπίτι τους.