Μεγάλη είναι η ζήτηση των Βρετανών για ταξίδια στην Τουρκία αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την EasyJet.

Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός προορισμός για τους Βρετανούς παραθεριστές. Νωρίτερα αυτό το μήνα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι είπε ότι αναμένει περίπου 2,5 εκατ. Βρετανοί να επισκεφθούν τη χώρα. Το 2019, λίγο περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια Βρετανοί έκαναν διακοπές στην Τουρκία.

Ωστόσο, ο αριθμός των Βρετανών επισκεπτών μειώθηκε σε 804.000 το επόμενο έτος, καθώς η πανδημία COVID-19 διέκοψε τα ταξίδια.

«Με τις πωλήσεις να αποδίδουν πολύ καλά, η χωρητικότητα της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019 θα υπερδιπλασιαστεί στα δρομολόγια προς την Τουρκία». Αυτό δήλωσε ο Johan Lundgren, CEO της EasyJet.

Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, η Τουρκία υποδέχτηκε 340.000 Βρετανούς παραθεριστές. Aυτοί αντιστοιχούσαν στο 1,5% των αφίξεων ξένων τουριστών αυτήν την περίοδο.

Παράλληλα και η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τον Φεβρουάριο για την Τουρκία.

Τους πρώτους έντεκα μήνες του 2021, 105.000 Ιταλοί τουρίστες έφτασαν στην Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού της χώρας.

Ο Ερσόι είπε σε συνέντευξή του νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Τουρκία στοχεύει να δημιουργήσει έσοδα 35 δισ. δολαρίων από τον τουρισμό το 2022.