Oι μισοί περίπου Αμερικανοί κατά τη διάρκεια ενός οδικού ταξιδιού προτιμούν να περνούν από μικρές πόλεις αντί για τους αυτοκινητόδρομους. Αυτό προέκυψε από έρευνα 2.000 οδηγών για λογαριασμό του EconomyBookings.com.

Tο 42% εξ αυτών ανησυχεί για την οδήγηση στο σκοτάδι – καθιστώντας την πιο τρομακτική εμπειρία από τα οδικά ταξίδια στο εξωτερικό ( 41%) ή τους άγνωστους δρόμους (37%).

Ωστόσο, το 61% ισχυρίζεται ότι θα πήγαινε οδικό ταξίδι μόνο αν δεν χρειαζόταν να οδηγήσει ο ίδιος.

Επίσης είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν μόνο επτάμισι ώρες, κατά μέσο όρο. Ταυτόχρονα, ένας τυπικός Αμερικανός έχει κάνει περίπου επτά οδικά ταξίδια στη ζωή του.

Πάνω από τα τρία τέταρτα (78%) των Αμερικανών έχουν βρει κρυμμένους “θησαυρούς” κατά τη διάρκεια του οδικού ταξιδιού τους που δεν θα έβλεπαν αν ταξίδευαν με άλλο τρόπο.

Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) δήλωσαν ότι προτιμούν έναν συνδυασμό προγραμματισμένων και απροσδόκητων στάσεων.

Στους πιο δημοφιλείς προορισμούς περιλαμβάνονται :

  • Τα εστιατόρια (46%).
  • Οι ιστορικές τοποθεσίες (40%).
  • Αξιοθέατα κατά μήκος του δρόμου (38%).

Το 74% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι το ταξίδι είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό.

Τι είδους αυτοκίνητο θα διάλεγαν στο οδικό τους ταξίδι

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπε ότι θα επέλεγε ένα κάμπριο αυτοκίνητο για το ταξίδι του.

Τα προνόμια του οδικού ταξιδιού περιλαμβάνουν:

  • Χρόνο σύνδεσης με την οικογένεια και τους φίλους (51%).
  • Την ευκαιρία να κάνουν στάσεις (48%).
  • Την εξοικονόμηση χρημάτων σε μια πιο οικονομική μέθοδο ταξιδιού (46%).

Περισσότεροι από τους μισούς (51%) των ανθρώπων είπαν ότι ο σύντροφος/σύζυγός τους είναι το καλύτερο άτομο για να ταξιδέψουν.

Πάνω από τα τρία τέταρτα (76%) δήλωσαν ότι στην πραγματικότητα θα επέλεγαν την οδήγηση έναντι της πτήσης, αν ήξεραν ότι η οδήγηση θα ήταν ευχάριστη.