Δύο συνεχόμενες χρονιές ρεκόρ καταγράφει η ζήτηση για διακοπές εσωτερικού στη Βρετανία. Αιτία φυσικά είναι οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Ωστόσο, οι καταναλωτές θέλουν να ταξιδέψουν και στο εξωτερικό, καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί.

Περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) των ερωτηθέντων Βρετανών από την εταιρεία ταξιδιωτικών προσφορών Travelzoo είναι πιθανό να κλείσουν τρία έως τέσσερα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (59%) ερευνούν ταξιδιωτικές ιδέες για αργότερα φέτος. Παράλληλα, το 22% είχε ήδη κάνει κρατήσεις ταξιδιών εσωτερικού.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν κάνουν κράτηση για ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δυνατότητα αλλαγής ημερομηνιών ή ευελιξίας στις ημερομηνίες χωρίς ποινή (45%).

Παρά το γεγονός αυτό, το 86% των ερωτηθέντων είπε ότι θα έκλεινε ένα αυθόρμητο ταξίδι  σε ξενοδοχείο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βασική προϋπόθεση είναι η προσφορά να είναι αρκετά ελκυστική. Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία στη σχέση ποιότητας/τιμής.

Σχεδόν όλοι (96%) από τα 2.214 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι θα έκαναν κράτηση για ένα ταξίδι ακόμα κι αν δεν το είχαν προγραμματίσει αν η συμφωνία ήταν καλή.

Τι είδους κατάλυμα επιλέγουν οι Βρετανοί

Σχεδόν οι μισοί (45%) των ερωτηθέντων αναζητούν διαμονή σε εξοχική κατοικία. Το 44% στοχεύει σε κρατήσεις σε μικρότερα εξοχικά ξενοδοχεία, αντί για μεγαλύτερες αλυσίδες ή B&B καταλύματα.

Τέλος, το κυρίαρχο στοιχείο που δελεάζει τους Βρετανούς ταξιδιώτες είναι η δωρεάν στάθμευση. Περισσότερο από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (79%) το αναφέρουν ως σημαντικό.