Διπλασιάστηκα τα έσοδα για τα πάρκα, τις εμπειρίες και τα προϊόντα της Disney για το τρίμηνο έως την 1η Ιανουαρίου. Ειδικότερα άγγιξαν τα 7,2 δισ. δολάρια έναντι 3,6 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,6 δισ. δολάρια σε έσοδα 2,5 δισ. δολάρια σε σύγκριση με απώλεια 0,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση.

«Τα λειτουργικά έσοδα για το τρίμηνο αντανακλούν τις αυξήσεις στα πάρκα και τις εμπειρικές επιχειρήσεις μας, εν μέρει αντισταθμισμένα από τη μείωση των δραστηριοτήτων μας στα καταναλωτικά προϊόντα», δήλωσε η Walt Disney Company.

«Ορισμένες διεθνείς δραστηριότητές μας συνεχίζουν να επηρεάζονται από τους περιορισμούς χωρητικότητας και ταξιδιών που σχετίζονται με τον Covid-19». Αυτό δήλωσε η Walt Disney Company.

Οι υψηλότεροι όγκοι στα πάρκα των Η.Π.Α. οφείλονταν στην αύξηση της προσέλευσης, στις διανυκτερεύσεις και στα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων.

«Τα κρουαζιερόπλοια λειτούργησαν με μειωμένη χωρητικότητα το τρέχον τρίμηνο. Τα δρομολόγια ανεστάλησαν το προηγούμενο τρίμηνο», ανέφερε η εταιρεία.

Η αύξηση των δαπανών επισκεπτών οφειλόταν :

  • Στην αύξηση των μέσων κατά κεφαλήν εσόδων από εισιτήρια.
  • Στις υψηλότερες μέσες ημερήσιες τιμές δωματίων σε ξενοδοχεία.
  • Στην αύξηση των δαπανών για τρόφιμα, ποτά και εμπορεύματα.

Τα συνολικά έσοδα της Walt Disney Company για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 34% στα 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με κέρδη έως και 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όλα τα θεματικά πάρκα και τα θέρετρα των ΗΠΑ ήταν ανοιχτά για ολόκληρο το τρίμηνο.

Το Disneyland Resort έκλεισε την ίδια περίοδο πέρυσι. Tο Walt Disney World Resort λειτουργούσε με μειωμένη χωρητικότητα λόγω των υποχρεωτικών περιορισμών Covid-19.