Τις 4 βασικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα ταξίδια το 2022 αποκάλυψε σε πρόσφατη έρευνά της η διαδικτυακή εταιρεία πολυτελών ταξιδίων Zicasso.

Όπως ανέφερε οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται να μείνουν περισσότερο σε μια τοποθεσία και  αναζητούν περισσότερες τοπικές εμπειρίες. Επίσης ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για διακοπές από ό,τι πριν από την πανδημία.

Οργανωμένο μεμονωμένο ταξίδι

Σταθερή άνοδος παρατηρείται στον αριθμό των ατόμων που κάνουν κράτηση για μεμονωμένα ταξίδια την τελευταία δεκαετία. Ο λόγος είναι διότι τα προνόμια του να ταξιδεύουν μόνοι είναι πολλά. Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες μπορούν να προσαρμόσουν ένα δρομολόγιο στα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Μπορούν να φτιάξουν το δικό τους πρόγραμμα και να αλλάξουν γρήγορα σχέδια. Επιπλέον, το να ταξιδεύει κανείς μόνος συχνά ενθαρρύνει τους ανθρώπους να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να ακολουθήσουν περιπέτειες που διαφορετικά δεν θα έκαναν.

Ταξίδια πολλών γενεών

Οι κρατήσεις για έξι ή περισσότερα άτομα αυξήθηκαν κατά 57% από το 2019 έως το 2022. Μερικές φορές αυτές οι διακοπές είναι εορταστικά ταξίδια προς τιμήν μιας επετείου ή ορόσημων γενεθλίων. Μερικά είναι απλώς μια δικαιολογία για να ξανασμίξουμε οι άνθρωποι και να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο.

Ιδιωτικό ταξίδι

Η πανδημία προκάλεσε μια έξαρση στα ιδιωτικά ταξίδια. Αυτό περιλαμβάνει από ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη, με γιοτ, ταξίδια σε βίλες αλλά και απομακρυσμένες αποδράσεις.

Τουρισμός Ευεξίας

Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευεξίας δηλώνει ότι η αγορά ευεξίας θα αυξάνεται κατά 10% ετησίως και θα φτάσει τα 7 τρισ. δολάρια έως το 2025. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η σημασία της ευεξίας έχει γίνει ξεκάθαρη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όλα όσα συνοδεύουν έναν δραστήριο, υγιεινό τρόπο ζωής έχουν διεισδύσει στον τρόπο ζωής μας και έχουν μπει και στον ταξιδιωτικό χώρο.