Marriott International, Hilton, IHG Hotels & Resorts και Hyatt Hotels Corp. διακόπτουν τη νέα αναπτυξιακή δραστηριότητά τους στη Ρωσία, ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επίσης, η Marriott, η IHG και η Hilton κλείνουν τα εταιρικά τους γραφεία στη Μόσχα.

«Λυπούμαστε για την απώλεια ζωών, τις εκτεταμένες επιπτώσεις σε εκατομμύρια αθώους πολίτες και την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία». Αυτό ανέφερε η Marriott σε ανακοίνωσή της. «Υποστηρίζουμε σθεναρά όσους εργάζονται για την ειρήνη και τον τερματισμό της περιττής ταλαιπωρίας».

Τα ξενοδοχεία Marriott, Hilton και Hyatt στη Ρωσία θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Ωστόσο,  η Marriott είπε ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να αξιολογεί την ικανότητα αυτών των ξενοδοχείων να παραμείνουν ανοιχτά.

Ομοίως, η Hyatt είπε ότι θα «αξιολογήσει τις λειτουργίες ξενοδοχείων στη Ρωσία». Η Hilton είπε ότι ο όμιλος «θα παρακολουθεί την κατάσταση καθώς εξελίσσεται.

Marriott και Hilton έχουν σχεδόν 30 ακίνητα σε όλη τη Ρωσία. Η Hyatt έχει έξι και η IHG 14.

Βοήθεια από τις ξενοδοχειακές εταιρείες στους πρόσφυγες

Οι ξενοδοχειακές εταιρείες έχουν ξεκινήσει ανθρωπιστικές προσπάθειες. Η  Marriott παρέχει υποστήριξη σε διάφορους οργανισμούς αρωγής και παγκόσμιους εταίρους.

Θα διαθέσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε βοήθεια για την υποστήριξη των συνεργατών της εταιρείας στην Ουκρανία. Η Marriott παρέχει επίσης καταλύματα σε Ουκρανούς πρόσφυγες σε ξενοδοχεία σε γειτονικές χώρες.

Η Hilton είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με συνεργάτες για να δωρίσει έως και ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες και τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, συνεισφέρει 50.000 $ στον διεθνή οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης Project Hope και World Central Kitchen.

Ομοίως, η Hyatt παρέχει καταλύματα για πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, στέλνει προμήθειες στην Ουκρανία και προσφέρει μεταφορές θέσεων εργασίας και κεφάλαια βοήθειας σε συνεργάτες της Hyatt που επηρεάστηκαν από την κρίση.