Στο πλευρό της Τσέλσι έχει δεσμευτεί να σταθεί η Trivago παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον σύλλογο λόγω της ρωσικής ιδιοκτησίας του.

Συγκεκριμένα, υπέγραψε πολυετή συνεργασία με την Τσέλσι τον περασμένο Μάιο και έχει ζητήσει μια ταχεία μετάβαση της ιδιοκτησίας στο κλαμπ του δυτικού Λονδίνου.

Η εν λόγω ενέργεια έρχεται μετά την επιβολή κυρώσεων στον επί μακράν ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Trivago, ενώ καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε την Παρασκευή (11 Μαρτίου) ότι δεν θα αποχωρήσει από την Τσέλσι. Τόνισε μάλιστα ότι πιστεύει πως η συνεργασία της με το σύλλογο θα μπορούσε να βοηθήσει να κάνει τη διαφορά στο έδαφος στην Ουκρανία.

“Ως παγκόσμιο ταξιδιωτικό εμπορικό σήμα, πιστεύουμε στη σύνδεση ανθρώπων», ανέφερε η Trivago σε δήλωσή της. «Αυτές είναι οι αξίες που μοιράζονται η Chelsea Football Club, ένας θεσμός που είναι πλέον 117 ετών με μια παράδοση τόσο ζωτικής σημασίας για τους οπαδούς και τις κοινότητές του, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο”

“Η αβεβαιότητα σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση ιδιοκτησίας της Chelsea FC ήταν προκλητική. Προχωρώντας προς τα εμπρός, είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον σύλλογο, τους οπαδούς και την κοινότητα μαζί με το ουσιαστικό έργο που κάνει το Chelsea Foundation για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Εμείς ανυπομονούμε για μια μετάβαση της ιδιοκτησίας το συντομότερο δυνατό και θέλουμε να υποστηρίξουμε τον σύλλογο σε αυτή τη διαδικασία. Θα παρέχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση για την επιχειρηματική μας σχέση, εάν και όταν είναι απαραίτητο”.