Η Hotelbeds ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί τη θέση της στον κλάδο για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που φεύγουν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία να βρουν κατάλυμα.

Βοήθεια στους πρόσφυγες της Ουκρανίας θα προσφέρει η Hotelbeds. Η εν λόγω ενέργεια θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τοπικές ΜΚΟ και με τη γενναιόδωρη υποστήριξη των ξενοδοχειακών εταίρων της σε όλη την Ευρώπη.

Η εταιρεία ξεκίνησε το έργο της Making Room for Ukraine (Δώστε χώρο για τους Ουκρανούς), μετά την ανακοίνωσή της να υποστηρίξει τις προσπάθειες βοήθειας της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα σταμάτησε τις εμπορικές της δραστηριότητες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Η επικεφαλής της ESG της Hotelbeds, Aina Aguiló, είπε: «Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα καθώς ο λαός της Ουκρανίας χρειαζόταν επείγουσα βοήθεια, επομένως πολλά έχουν συμβεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

«Συνεργαζόμαστε με ΜΚΟ στα σύνορα της Ουκρανίας για να προσδιορίσουμε πού κατευθύνονται οι πρόσφυγες, τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν και τι κατάλυμα θα χρειαστούν στην πορεία».

Το έργο έχει ήδη βοηθήσει αρκετές οικογένειες να κάνουν το ταξίδι από την Ουκρανία στην Ισπανία μέσω Ουγγαρίας και Γαλλίας.