Ασυγκράτητοι είναι πλέον οι Αμερικανοί όσον αφορά στα ταξίδια. Σχεδόν οι μισοί σκοπεύουν να ταξιδέψουν το 2022 και να ξοδέψουν πολλά. Μάλιστα αρκετοί θα επιλέξουν τοποθεσίες από τη bucket λίστα τους.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της ValuePenguin, το αναζωπυρωμένο ενδιαφέρον για τα ταξίδια θα πυροδοτήσει επίσης όσους εργάζονται από μακρυά να πάρουν τη δουλειά τους μαζί .

• Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (45%) σχεδιάζουν να ταξιδέψουν περισσότερο φέτος από πέρυσι, με την ελπίδα να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο και να δουν αγαπημένα πρόσωπα. Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να κάνουν κατά μέσο όρο τρεις διακοπές φέτος, με επικεφαλής τον Gen Zers και τους millennials με τέσσερα ταξίδια.

• Με τη συσσωρευμένη ζήτηση μετά από περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία, πολλοί ταξιδιώτες έχουν προγραμματίσει ταξίδια μία φορά στη ζωή τους: Σχεδόν το ένα τέταρτο των Gen Zers και millennials με ταξιδιωτικά σχέδια κάνουν διακοπές από τη bucket λίστα τους. Το ένα τρίτο των ταξιδιωτών με εισοδήματα άνω των 100.000 $ σχεδιάζουν μια διεθνή απόδραση.

• Η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας διευκολύνει την απόδραση. Περίπου το 30% των ταξιδιωτών σχεδιάζει να εργαστεί εξ αποστάσεως σε ένα από τα ταξίδια του. Αυτό το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ των Gen Zers (39%) και των millennials (37%). Το θετικό του να είσαι «ψηφιακός νομάς» είναι ότι οι εργάσιμες διακοπές επιτρέπουν επιπλέον ταξίδια. Όσοι δουλεύουν απομακρυσμένα σχεδιάζουν πέντε αποδράσεις σε σύγκριση με τον συνολικό μέσο όρο των τριών.

• Οι ταξιδιώτες είναι έτοιμοι να ξοδέψουν πολλά, αξιοποιώντας σωστά τις αποταμιεύσεις τους: το 53% θα ξοδέψει 3.000 $ ή περισσότερα για ταξίδια φέτος, ενώ μόνο το 39% ξόδεψε αυτό το ποσό πέρυσι. Σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες (46%) θα χρησιμοποιήσουν χρήματα που έχουν εξοικονομήσει για να πληρώσουν για τα ταξίδια τους.

• Προσοχή στις ανταμοιβές πιστωτικών καρτών: Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών (31%) θα υποβάλει αίτηση για μια νέα κάρτα επιβράβευσης ταξιδιού φέτος, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν των μισών Gen Zers (46%). Επιπλέον, το 27% θα εξαργυρώσει τις ανταμοιβές ταξιδιού που έχουν ήδη συγκεντρώσει.