Η θέση της Ινδίας ως η μεγαλύτερη αγορά πηγή-τουρισμού του Ντουμπάι παραμένει το επίκεντρο στην επερχόμενη Arabian Travel Market (ATM) 2022.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι από τις 9 έως τις 12 Μαΐου.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία της Ινδίας αναμένεται να αντιπροσωπεύει 29 εκατ. εξερχόμενα ταξίδια ετησίως έως το 2025, σύμφωνα με ανάλυση της GlobalData.

Παράλληλα, η ResearchandMarkets.com προβλέπει ότι η αγορά εξερχόμενου τουρισμού της θα ξεπεράσει τα 42 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2024.

Η ATM 2022 προσφέρει μια ευκαιρία για εξερευνήσει κανείς τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει ο τομέας των ταξιδιών, του τουρισμού και της φιλοξενίας της χώρας.

Η Ινδία κατέλαβε την κορυφή της λίστας αγορών προέλευσης τουρισμού για το Ντουμπάι το 2021. Αυτό έδειξαν τα στοιχεία από το Τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι (DET).

Συγκεκριμένα υποδέχθηκε 910.000 εισερχόμενους επισκέπτες. Ταυτόχρονα πολλές ήταν οι αναζητήσεις για πτήσεις μικρών αποστάσεων για προορισμούς όπως το Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι και η Αίγυπτος.

Ο αριθμός των εισερχόμενων τουριστών που ταξιδεύουν από την Ινδία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει σημειώσει αύξηση 50% τελευταία. Μάλιστα, η VFS Global επεξεργάζεται 40.000 ταξιδιωτικές βίζες από τότε που το Ντουμπάι άνοιξε ξανά τα σύνορά του μετά την πανδημία.