Η υποχώρηση της πανδημία σηματοδοτεί όπως φαίνεται την επιστροφή στον ταξιδιωτικό χάρτη των city break προορισμών.

Συγκεκριμένα, ορισμένες πόλεις και ξενοδοχεία πόλεων αναφέρουν σημαντική βελτίωση στην πληρότητα, υποδεικνύοντας ότι η επιστροφή θα μπορούσε να είναι στα χαρτιά φέτος για τους αστικούς προορισμούς.

«Οι περισσότερες από τις μεγάλες αστικές αγορές σίγουρα εξακολουθούν να δυσκολεύονται, αλλά σε γενικές γραμμές, η τάση γίνεται θετική». Αυτό δήλωσε ο Carter Wilson, ανώτερος αντιπρόεδρος και ανάλυσης στο STR.

Υψηλή ζήτηση για τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τα ξενοδοχεία στο κέντρο των πόλεων στις Η.Π.Α.

“Φέτος, θα δείτε περισσότερο εισερχόμενο τουρισμό καθώς αρέσει πολύ στους ανθρώπους πλέον να πάνε σε μεγάλες πόλεις, όπως το Σαν Φρανσίσκο, η Βοστώνη, η Νέα Υόρκη”.

Τα εγχώρια ταξίδια αναψυχής, εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ανάκαμψη και αναμένεται να ανακάμψουν πιο δυνατά από ποτέ μέσα στο καλοκαίρι.

Η Νέα Υόρκη, μάλιστα, έχει ήδη αρχίσει να βλέπει κάποια σταθερή ανάκαμψη στο μέτωπο πληρότητας τον τελευταίο μήνα.

Στοιχεία από την NYC & Company και την STR δείχνουν ότι για την εβδομάδα που έληξε στις 5 Μαρτίου, το επίπεδο πληρότητας της Νέας Υόρκης ήταν στο 60,4% για την εβδομάδα και στο 68% για την περίοδο Παρασκευής-Σαββατοκύριακου.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας της 19ης Μαρτίου, η πληρότητα σε όλη την πόλη είχε βελτιωθεί σε 74,6% για την εβδομάδα και 82% για το Σαββατοκύριακο.

Ο προορισμός DC, εν τω μεταξύ, ανέφερε επίσης θετικά σημάδια τον Μάρτιο, με τα δωμάτια ξενοδοχείων που πωλήθηκαν στην πρωτεύουσα κατά την εβδομάδα που έληξε στις 19 Μαρτίου αυξημένα κατά 128,2% σε σχέση με την ίδια εβδομάδα του 2021. Μάλιστα η πληρότητα ήταν άνω του 88,8%, στο 61,6%. Οι μέσες ημερήσιες τιμές αυξήθηκαν επίσης σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, αυξημένα κατά 72,3% στα 230 $.

Οι χαλαροί κανόνες Covid δίνουν ώθηση στις πόλεις

Ο Bob Van Den Oord, περιφερειακός αντιπρόεδρος επιχειρήσεων του Langham Hospitality Group για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ, και διευθύνων σύμβουλος για το Langham London, επιβεβαίωσε ότι η Langham New York Fifth Avenue στο Μανχάταν καθώς και τα αδελφά ακίνητα στο Σικάγο και το Λος Άντζελες έχουν σημειώσει κέρδη πληρότητας τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε όλη τη λίμνη, το Langham τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα, με την πληρότητα του Λονδίνου τον Μάρτιο κοντά στο 70%, από περίπου 58% τον Φεβρουάριο και λίγο πάνω από 38% τον Ιανουάριο. Η πληρότητα στο Langham London κυμάνθηκε επίσης κοντά στο 70% τον Μάρτιο.

Ο Phillip Haller, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ επωνυμίας στη Rocco Forte Hotels, απέδωσε ομοίως τη χαλάρωση των πρωτοκόλλων Covid και την αύξηση των διεθνών ταξιδιών που βοήθησαν στην ενίσχυση του τουρισμού της πόλης σε όλη την Ευρώπη.

«Οι άνθρωποι έχουν χάσει τον πολιτισμό και τις επιλογές που προσφέρουν οι πόλεις, και έτσι αυτοί οι προορισμοί ξυπνούν ξανά», είπε ο Χάλερ. “Τα ξενοδοχεία μας στην Ιταλία παρουσιάζουν πολύ καλή παραλαβή, ειδικά τα δύο μας ακίνητα στη Ρώμη (Hotel de Russie, Hotel de la Ville) και το Hotel Savoy στη Φλωρεντία.”

Εν τω μεταξύ, το πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου Beaumont απολαμβάνει επίσης έκρηξη κρατήσεων, με τη Martine de Geus, διευθύντρια μάρκετινγκ, να αναφέρει μέσο επίπεδο πληρότητας περίπου 85% για τον Μάρτιο.