Οι πτήσεις που αναχωρούν από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου αυτό το Σαββατοκύριακο του Πάσχα αναμένεται να φτάσουν το 78% των επιπέδων προ πανδημίας  του 2019.

Περισσότερες από 9.200 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να απογειωθούν από αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, ισοδυναμώντας με 1,63 εκατ. θέσεις. Αυτό αποτελεί ένδειξη για ισχυρή ανάκαμψη από την πανδημία, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium.

Η πιο πολυσύχναστη ημέρα του τετραήμερου Σαββατοκύριακου των διακοπών αναμένεται να είναι η Μεγάλη Παρασκευή, όταν 2.430 πτήσεις πρόκειται να αναχωρήσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό είναι πάνω από 1.000 πάνω από τις 1.363 προγραμματισμένες αναχωρήσεις το Πάσχα πέρυσι και πάνω από 800% πάνω από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα 2020, όταν απογειώθηκαν μόλις 984 πτήσεις λόγω των επιπτώσεων του Covid-19.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία με αναχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το Σαββατοκύριακο του Πάσχα έχει προγραμματιστεί να είναι η easyJet – με 1.952 αναχωρήσεις.

Ακολουθούν στενά η British Airways με 1.648 και η Ryanair με 1.588.

Το δρομολόγιο με τις περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις θα είναι το Χίθροου προς τη Νέα Υόρκη JFK, ακολουθούμενο από το Χίθροου προς το Δουβλίνο και το Άμστερνταμ, δείχνουν τα στοιχεία.

Τα στατιστικά στοιχεία προέκυψαν εν μέσω ανησυχίας για καθημερινές ακυρώσεις πτήσεων λόγω ελλείψεων προσωπικού και απουσιών που σχετίζονται με τον Covid.