Τις χώρες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον ερεύνησε η Acuity Training. Στόχος της ήταν να δώσει στους ανθρώπους μια σαφέστερη κατανόηση των πιο θετικών θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Εξετάστηκαν διάφοροι παράγοντες, όπως το κατώτατος μισθός, το δικαίωμα για διάλειμμα και την άδεια μητρότητας, δίνοντας σε δέκα χώρες βαθμολογία στα 200 και τελικά τις κατέταξαν.

Ακολουθούν οι πέντε κορυφαίες χώρες για περιβάλλοντα στο χώρο εργασίας:

Ολλανδία

Η Ολλανδία που βρίσκεται μεταξύ Βελγίου και Γερμανίας κατετάγη στην πρώτη θέση, με 141 στους 200 βαθμούς. Η χώρα φημίζεται για το τυρί, τα ξύλινα παπούτσια, τα παραδοσιακά ολλανδικά σπίτια και τα καφέ.

Ο κατώτατος μισθός στην Ολλανδία είναι 8,50 GBP, ο χρόνος διαλείμματος είναι 30 λεπτά και η άδεια μητρότητας είναι 16 εβδομάδες αμειβόμενη.

Γαλλία

Η Γαλλία ήρθε στη δεύτερη θέση, με 141 στους 200 βαθμούς. Η χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο, ενώ παρέχει ένα σημαντικό αριθμό διακοπών ετησίως.

Ο κατώτατος μισθός στη Γαλλία είναι 9,07 GBP, ο χρόνος διαλείμματος είναι 20 λεπτά και η άδεια μητρότητας είναι 16 εβδομάδες αμειβόμενη.

Βέλγιο

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Βέλγιο με 138 στους 200 βαθμούς. Το Βέλγιο είναι μια χώρα που είναι περισσότερο γνωστή για τη διάσημη σοκολάτα και την μπύρα του, η χώρα φιλοξενεί επίσης τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ.

Ο κατώτατος μισθός στο Βέλγιο είναι 8,39 GBP, το δικαίωμα για διάλειμμα είναι 15 λεπτά και η άδεια μητρότητας είναι 15 εβδομάδες αμειβόμενη.

Νορβηγία

Η Νορβηγία, η οποία βρίσκεται στη Βόρεια Ευρώπη και καταλαμβάνει το δυτικό μισό της Σκανδιναβίας, κατέλαβε την τρίτη θέση και συγκέντρωσε 136 βαθμούς στους 200.

Η χώρα δίνει έμφαση στην ισότητα στο χώρο εργασίας ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία ή τις πολιτικές απόψεις του εργαζομένου.

Δεν υπάρχει κατώτατος μισθός στη Νορβηγία, το δικαίωμα για διάλειμμα είναι 30 λεπτά και η άδεια μητρότητας είναι 15 εβδομάδες αμειβόμενη.

Ιρλανδία

Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Ιρλανδία, με βαθμολογία 136 στους 200 βαθμούς. Η Ιρλανδία είναι μια χώρα γεμάτη με όμορφο φυσικό πράσινο και είναι γνωστή για την αγάπη της για το Guinness και το ράγκμπι.

Το εργασιακό τους περιβάλλον μοιάζει πολύ με αυτό του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο κατώτατος μισθός στην Ιρλανδία είναι 8,75 GBP, ο χρόνος διαλείμματος είναι 30 λεπτά και η άδεια μητρότητας είναι 26 εβδομάδες αμειβόμενη.