Σχεδόν επτά στις δέκα Αμερικανούς ενήλικες σκοπεύουν να κάνουν αλλαγές στα σχέδια των καλοκαιρινών τους διακοπών λόγω των υψηλών επιπέδων πληθωρισμού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Bankrate.

Το να κάνουν λιγότερα ταξίδια και να ταξιδέψουν σε πιο κοντινές τοποθεσίες είναι οι μεγαλύτερες προγραμματισμένες αλλαγές. Σε καθεμία από αυτές αναλογεί ποσοστό 25%των απαντήσεων.

Το 23% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα αναζητούσε φθηνότερες δραστηριότητες. Το 22% δήλωσε ότι θα προσαρμοστεί επιλέγοντας λιγότερο ακριβά καταλύματα ή προορισμούς.

Εν μέσω αύξησης των τιμών των ταξιδιών, η τάση της «διαμονής» αυξάνεται, με το 28%όσων ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι να προγραμματίζουν διακοπές στη χώρα τους ή στα όρια της κατοικίας τους.

Εκτός από το υψηλό ενδιαφέρον για διαμονή, οι πιο συνηθισμένοι προορισμοί διακοπών είναι οι παραλίες με 37% και οι πόλεις με 27%.

Τα εθνικά πάρκα, οι χώροι κατασκήνωσης και τα πάρκα αναψυχής ακολουθούσαν από κοντά.

Οι λιγότερο δημοφιλείς ταξιδιωτικές επιλογές που αναφέρθηκαν ήταν, χωρίς έκπληξη, τα διεθνή ταξίδια με 12% και οι κρουαζιέρες στο 11%.

Εκτός από αυτούς που σκέφτονται να κάνουν τροποποιήσεις στα καλοκαιρινά ταξιδιωτικά τους σχέδια, πολλοί απέφυγαν τη σκέψη να κάνουν διακοπές.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που αναφέρουν όσοι ακυρώνουν καλοκαιρινά σχέδια ήταν ότι δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά (48%).

Μεταξύ των διαφορετικών γενεών, η Gen Xers ξεχωρίζουν, με το 58% να αναφέρει τις υψηλές τιμές ως τον ισχυρότερο αποκλεισμό στα καλοκαιρινά ταξίδια.

Μετά από ανησυχίες σχετικά με το κόστος, το 27% των ερωτηθέντων είπε ότι απλώς δεν ενδιαφέρονται επί του παρόντος για διακοπές.

Το 20% ανέφερε τον Covid ως τον νούμερο ένα λόγο τους για να μείνουν μακριά από τα καλοκαιρινά ταξίδια.