To πρώτο της ξενοδοχείο με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να ανοίξει η Hilton το Μάιο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το Hotel Marcel New Haven, Tapestry Collection.

Το ακίνητο, το οποίο διαθέτει 165 δωμάτια και σουίτες, βρίσκεται σε ένα κτήριο που άνοιξε αρχικά το 1970 ως τα κεντρικά γραφεία της Armstrong Rubber Company.

Το κτίριο είναι καταχωρισμένο στο Κρατικό και Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων και σχεδιάστηκε αρχικά από τον Marcel Breuer.

Ο κύριος αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτης Bruce Redman Becker της Becker + Becker αγόρασε το κτίριο και το έχει επανασχεδιάσει ώστε να λειτουργεί ανεξάρτητα από τα ορυκτά καύσιμα, με αποτέλεσμα μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Το ξενοδοχείο χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τους κοινόχρηστους χώρους, το εστιατόριο, το πλυντήριο και τις αίθουσες συσκέψεων και εκδηλώσεων.

Το αμερικανικό εστιατόριο και το lounge BLDG του ξενοδοχείου θα προσφέρει τοπικά προϊόντα μενού που σερβίρονται μαζί με βιοδυναμικά και βιολογικά κρασιά.

Το κτίριο περιλαμβάνει τώρα ένα σύστημα φωτισμού power-over-Ethernet που μειώνει τη χρήση ενέργειας φωτισμού κατά περισσότερο από 30%.

Σε όλους τους χώρους χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιημένα δομικά υλικά, όπως φωτιστικά και προσεκτικά ανακαινισμένοι τοίχοι με ξύλινη επένδυση σε σουίτες που κάποτε ήταν τα γραφεία και οι αίθουσες συνεδριάσεων της Armstrong.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κτίριο που χρησιμοποιεί σημαντικά λιγότερη ενέργεια ανά τετραγωνικό πόδι από τα περισσότερα ξενοδοχεία.

Η Hilton κυκλοφόρησε τη συλλογή Tapestry το 2017, την οποία η ομάδα περιγράφει ως ένα χαρτοφυλάκιο «πρωτότυπων ξενοδοχείων που προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικό στυλ και ζωντανή προσωπικότητα και ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον τοπικό προορισμό».