Στο 60% διαμορφώθηκε το ποσοστό πληρότητας ξενοδοχείων στην περιοχή της Πάφου κατά την περίοδο του Καθολικού και του Ορθόδοξου Πάσχα. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάφου (ΠΑΣΥΞΕ) Θάνος Μιχαηλίδης

Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 10% σε σχέση με το μέσο ποσοστό πληρότητας τον Απρίλιο.

Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι την περίοδο του Πάσχα σημειώθηκε άνοδος των εγχώριων επισκεπτών, οι οποίοι προστέθηκαν στις αυξημένες αφίξεις από ξένες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, η Γερμανία και το Ισραήλ, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άφιξη Βρετανών επισκεπτών κατά την περίοδο του Καθολικού Πάσχα, καταγράφοντας την υψηλότερη ημερομηνία πληρότητας κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών που αντιστοιχούν στην αργία.

Ο Μιχαηλίδης ρωτήθηκε επίσης για το ενδιαφέρον από νέες αγορές και για τυχόν προσπάθειες στόχευσης σε επισκέπτες για πρώτη φορά.

«Οι Πολωνοί έχουν δείξει ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Κύπρο και κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να ταξιδεύουν εδώ», είπε ο Μιχαηλίδης.

«Γίνεται προσπάθεια τόσο από το Υφυπουργείο Τουρισμού όσο και από τους ξενοδόχους να αναπτυχθεί το τουριστικό ρεύμα από την Πολωνία», πρόσθεσε.