Στην κατασκευή του πρώτου εμπορικά βιώσιμου διαστημικού πάρκου προσανατολίζεται η εταιρεία Orbital Assembly Corporation (OAC).

Στόχος του είναι να παρέχει ευκαιρίες στους ανθρώπους να εργάζονται, να ζουν και να παίζουν στο διάστημα. Αυτό ανακοίνωσε ο διαστημικός σταθμός Pioneer. Μάλιστα αναμένεται  να λειτουργήσει ήδη από το 2025.

Ο σταθμός θα έχει πέντε μονάδες χωρητικότητας έως και 14.000 κυβικών ποδιών η καθεμία, χτισμένες γύρω από τον περιστρεφόμενο δακτύλιο βαρύτητας του OAC, ο οποίος θα παρέχει τεχνητή βαρύτητα στους επιβαίνοντες.

Ο σταθμός θα φιλοξενεί 28 επισκέπτες και θα έχει τόσο Zero-G όσο και μεταβλητά επίπεδα βαρύτητας έως 0,57-G. Ως σύγκριση, η βαρύτητα της Γης μετριέται στο 1-G.

Το επίπεδο βαρύτητας θα επιτρέπει στους ανθρώπους να κοιμούνται σε κρεβάτια χωρίς να χρειάζεται να είναι σωματικά προσκολλημένοι σε ένα, να πίνουν από ένα φλιτζάνι ή να τρώνε χωρίς να ανησυχούν για το φαγητό που επιπλέει στον αέρα.

Ο στόχος του OAC για τη δημιουργία διαστημικών πάρκων πολλαπλών χρήσεων περιλαμβάνει επιλογές για διαστημικούς ταξιδιώτες να έρχονται και να επισκέπτονται, καθώς και άλλες εφαρμογές που περιλαμβάνουν στρατιωτικούς, επικοινωνίες και άλλα.

Ο σταθμός Pioneer θα ξεκινήσει πριν από το μεγαλύτερο έργο του OAC, που ονομάζεται The Voyager Station, το οποίο θα φιλοξενεί έως και 400 άτομα.