“Άνθιση” αναμένεται να καταγράψει ο εξερχόμενος τουρισμός της Νότιας Κορέας σύμφωνα με εκτιμήσεις της GlobalData.

Η τελευταία έκθεσή της  αποκαλύπτει ότι ο τουρισμός μειώθηκε κατά 80,6% ετησίως από το 2019 έως το 2020, σε μόλις 5,6 εκατομμύρια διεθνείς αναχωρήσεις.

Πριν από τον COVID-19, η Νότια Κορέα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη αγορά προέλευσης εξερχόμενου τουρισμού στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC) το 2019 με 28,7 εκατομμύρια διεθνείς αναχωρήσεις.

Η Hannah Free, αναλύτρια ταξιδιών και τουρισμού της GlobalData, σχολιάζει: «Τα εξερχόμενα ταξίδια από τη Νότια Κορέα αναμένεται να ξεπεράσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα έως το 2024, με τις διεθνείς αναχωρήσεις να αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 7,3% μεταξύ 2022 και 2025. Μάλιστα, το 2025, οι διεθνείς αναχωρήσεις αναμένεται να φτάσουν τα 30,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της GlobalData».

Που στρέφεται το ενδιαφέρον των τουριστών της Νότιας Κορέας

Οι τουρίστες της Νότιας Κορέας δείχνουν επίσης μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον γαστρονομικό τουρισμό. Σύμφωνα με έρευνα της GlobalData, το 39% των Νοτιοκορεατών ερωτηθέντων επηρεάζεται από δημοφιλείς προορισμούς για φαγητό και ποτό όταν αποφασίζουν για έναν προορισμό διακοπών.

Ταυτόχρονα, το 44% των Νοτιοκορεατών ερωτηθέντων ανέφεραν ότι συνήθως κάνουν διακοπές γαστρονομίας, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 26%.