Στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 2023 το Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάπτυξης Αερογραμμών.

Μάλιστα το iGA, το Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, επιλέχθηκε ως οικοδεσπότης του 28ου ετήσιου event.

Ως το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός ανάπτυξης δρομολογίων, το Routes World θα προσφέρει μια πλατφόρμα για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων από αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και τουριστικές αρχές για να αναπτύξουν στρατηγικές που θα καθορίσουν τις μελλοντικές αεροπορικές υπηρεσίες στον κόσμο.

Η εκδήλωση είχε απτό αντίκτυπο στην παγκόσμια συνδεσιμότητα, με περισσότερες από τις μισές νέες αεροπορικές υπηρεσίες στον κόσμο να συνδέονται με συναντήσεις στην εκδήλωση τα τελευταία τρία χρόνια.

«Ο κλάδος των αεροπορικών μεταφορών θα είναι κρίσιμος για να επιτρέψει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία COVID-19. Η αυξημένη αεροπορική συνδεσιμότητα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη σε έναν προορισμό – ωθώντας το εμπόριο, τον τουρισμό, τις επενδύσεις, την προσφορά εργασίας και την αποτελεσματικότητα της αγοράς». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου ο Steven Small, Διευθυντής της Routes.

Λειτουργώντας ως κεντρικός κόμβος που συνδέει ανατολή και δύση, η Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο. Η πόλη έχει φιλοξενήσει έναν σημαντικό αριθμό διάσημων συνεδρίων τα τελευταία χρόνια, όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας, το Παγκόσμιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής και την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής.

Το συνέδριο Routes World θα προσφέρει μετρήσιμα μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη για την Κωνσταντινούπολη, από την ανάπτυξη στο αεροδρόμιο της πόλης έως την αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας, που δεν μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω ενός παραδοσιακού συνεδρίου.