Σε άνοδο βρίσκεται η διεθνής ζήτηση για ταξίδια στη Νοτιοανατολική Ασία σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Travelport.

Οι κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας της δείχνουν αυξανόμενη ζήτηση για τη Μανίλα, τη Σιγκαπούρη και την Μπανγκόκ ως τους πιο περιζήτητους προορισμούς.

Την κορυφαία 10άδα συμπληρώνουν η Χο Τσι Μιν (Βιετνάμ), Τζακάρτα (Ινδονησία), Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία), Ανόι (Βιετνάμ), Πουκέτ (Ταϊλάνδη), Μπαλί (Ινδονησία) και Άντζελες/Mαμπαλακάτ (Φιλιππίνες).

Οι κρατήσεις για ταξίδια για τις Φιλιππίνες το 1ο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκαν 42%σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2019.

Οι Φιλιππίνες και η Ταϊλάνδη ήταν από τις πρώτες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας που άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους και οι ταξιδιώτες έτρεξαν να τις επισκεφτούν.

Το 1ο τρίμηνο του 2022, αυτές οι δύο χώρες από μόνες τους αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ (51%) όλων των κρατήσεων διεθνών πτήσεων στην περιοχή.

Μέσα σε μια εβδομάδα αφότου οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν σχέδια στις 28 Ιανουαρίου να ανοίξουν πλήρως στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες στις 10 Φεβρουαρίου, οι κρατήσεις διεθνών πτήσεων προς τη χώρα αυξήθηκαν κατά 114%.

Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση, η χώρα σημείωσε αύξηση 294% στις ημερήσιες κρατήσεις πτήσεων.

Οι πέντε κορυφαίες χώρες που ταξιδεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Σαουδική Αραβία και η Νότια Κορέα.