Από την αρχή της πανδημίας COVID-19, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC) έχει μερικούς από τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στον κόσμο. Όμως, καθώς πολλές χώρες ανοίγουν τώρα τα σύνορά τους για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, οι ταξιδιωτικές προθέσεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Sojern, κορυφαίος πάροχος λύσεων ψηφιακού μάρκετινγκ για ταξίδια, μοιράζεται ταξιδιωτικές τάσεις και γνώσεις για ένα πολλά υποσχόμενο τρίμηνο στις χώρες APAC. Τι θα γίνει λοιπόν τους επόμενους μήνες;

Οι αναζητήσεις ξενοδοχείων και πτήσεων αυξάνονται στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού

Τα πρόσφατα στοιχεία της Sojern δείχνουν πολύ θετικές τάσεις για τα ξενοδοχεία σε αυτές της χώρες. Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για ξενοδοχεία και πτήσεις προς την περιοχή έχουν καταγράψει εκθετική αύξηση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη βρίσκεται μπροστά μας.

Η  Sojern ανίχνευσε σημάδια έντονης επιθυμίας να ξαναρχίσουν τα ταξίδια στην περιοχή το συντομότερο δυνατό. Ειδικά από ταξιδιώτες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ), σημειώνοντας αύξηση 177% από έτος σε έτος.

Μικρότερη ήταν η αύξηση από ταξιδιώτες από την Καραϊβική (+11%), Καναδούς και Αμερικανούς (+2%).

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί

Οι προορισμοί των χωρών APAC που προσελκύουν περισσότερο αυτούς τους ταξιδιώτες είναι η Ινδονησία, το Βιετνάμ και η Νέα Ζηλανδία.

Με το Μπαλί να ανοίγει ξανά πρόσφατα για εμβολιασμένους ταξιδιώτες ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ινδονησία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Το Βιετνάμ πριν από την πανδημία ήταν ιδανικός τόπος για ταξίδια backpacking, γεγονός που πρόκειται να συνεχιστεί μετά την επαναλειτουργία του τον Μάρτιο.

Οι άλλες χώρες και περιοχές της περιοχής που αποτελούν τις 10 κορυφαίες διεθνείς κρατήσεις ξενοδοχείων είναι οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, η Ιαπωνία και η Ινδία.