Το ποσοστό των Βρετανών που σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της εταιρείας ταξιδιωτικής ασφάλισης AllClear Trarvel.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.016 ενήλικες που ερωτήθηκαν σχετικά με τα επερχόμενα σχέδια διακοπών τους στο εξωτερικό.

Διαπιστώθηκε ότι το 64% σκόπευε να πάει στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, σε σύγκριση με 34% πέρυσι.

Παρά τις αυξήσεις του κόστους ζωής, η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν από τα σχέδια περικοπής των δαπανών.

Αν και το 87% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα έκαναν περικοπές τις επόμενες εβδομάδες, μόνο το 25% είπε ότι θα αντανακλούνταν στις δαπάνες των διακοπών του, σε σύγκριση με το 43% που μείωσε τις δαπάνες για εστιατόρια και φαγητό έξω και το 42% μείωσε τις δαπάνες για ρούχα και πολυτέλειες.

Η ανάκαμψη της ζήτησης ήταν ισχυρότερη στις περιοχές, με τους ενήλικες στην Ουαλία να σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό να εκτινάσσονται στο 62%, σε σύγκριση με 29% πριν από 12 μήνες.

Παρόμοιες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στη Σκωτία, έως και 67% από 37%, στα βορειοδυτικά, έως και 64% από 34% και στο Γιορκσάιρ, που αυξήθηκε από 34% σε 64%.

Η αναζωπύρωση της ζήτησης ταξιδιών για την καλοκαιρινή περίοδο παρατηρήθηκε και στους ηλικιωμένους ταξιδιώτες, με το 46% των άνω των 65 ετών να σχεδιάζει καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό, από 33% πέρυσι.