Οι οικονομικοί ναύλοι εσωτερικού είναι αυξημένοι κατά 34% για αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019.

Aυτό προκύπτει σύμφωνα με ανάλυση της εφαρμογής πρόβλεψης τιμών και κρατήσεων Hopper.

Οι τιμές των ξενοδοχείων, εν τω μεταξύ, είναι αυξημένες κατά 36% σε σύγκριση με το 2019.

«Οι Αμερικανοί που δεν έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια από το καλοκαίρι του 2019 αντιμετωπίζουν ένα σοκ αυτό το καλοκαίρι, με τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού για καλοκαιρινά ταξίδια να ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 383 δολάρια μετ’ επιστροφής». Αυτό σημείωσε ο οικονομολόγος του Hopper, Χέιλι Μπεργκ, σε έκθεση που κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη.

Οι οικονομικοί αεροπορικοί ναύλοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται εποχιακά μέχρι τον Ιούνιο, προέβλεψε ο Μπεργκ, φτάνοντας μεταξύ 410 και 420 δολαρίων.

Τι οδηγεί στην αύξηση των τιμών των οικονομικών ναύλων

Οι αυξημένες τιμές των καυσίμων, η μεγάλη ζήτηση ταξιδιών και η μειωμένη χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών σε σχέση με το 2019 είναι όλοι παράγοντες για τις υψηλές τιμές.

Οι αεροπορικές εταιρείες, είπε ο Χόπερ, έχουν προγραμματίσει να εξυπηρετούν περίπου 2,4 εκατομμύρια ταξιδιώτες την ημέρα αυτό το καλοκαίρι, σε σύγκριση με μέσο όρο 2,9 εκατομμυρίων επιβατών την ημέρα τους καλοκαιρινούς μήνες του 2019.

Μέτρια άνοδος των διεθνών ναύλων

Ωστόσο, η αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων είναι λιγότερο έντονη για τα διεθνή ταξίδια, με μέση τιμή μετ’ επιστροφής για το καλοκαίρι 912 $, αυξημένη μόλις 2,5% σε σχέση με το 2019.

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου, ανέφερε η Hopper, κοστίζουν τώρα κατά μέσο όρο 154 $ ανά διανυκτέρευση. Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων για το καλοκαίρι κοστίζουν περίπου 60 $ ανά ημέρα, κάτι παρόμοιο με πέρυσι, όταν τα αποθέματα ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων οδήγησαν σε άνοδο των τιμών.