Ένα σημαντικό ορόσημο κατέγραψε η εταιρεία στρατοσφαιρικών αερόστατων και διαστημικού τουρισμού World View αγγίζοντας τις χίλιες κρατήσεις για το πρόγραμμα διαστημικού τουρισμού της.

Συγκεκριμένα θα οδηγήσει τους συμμετέχοντες στην άκρη του διαστήματος σε ένα στρατοσφαιρικό μπαλόνι μηδενικής πίεσης και μια διαστημική κάψουλα υπό πίεση.

Η εταιρεία έχει πλέον πουλήσει τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων στην κατηγορία του διαστημικού τουρισμού.

Οι κρατήσεις του World View για το Spaceport Grand Canyon εξαντλήθηκαν επίσης για τον πρώτο χρόνο, με εμπορικές πτήσεις να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το 2024.

Οι κρατήσεις του World View προέρχονται από 32 χώρες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο να ηγούνται της λίστας.

Οι πτήσεις κοστίζουν 50.000 δολάρια και θα ανεβάσουν οκτώ συμμετέχοντες και δύο μέλη του πληρώματος του World View σε ένα στρατοσφαιρικό μπαλόνι μηδενικής πίεσης και διαστημική κάψουλα υπό πίεση σε υψόμετρο 100.000 πόδια, σχεδόν 23 μίλια στη στρατόσφαιρα, για μια μεταμορφωτική εμπειρία που θα διαρκέσει έξι έως οκτώ ώρες.

Οι συμμετέχοντες θα πετάξουν πριν την αυγή για να παρακολουθήσουν την ανατολή του ηλίου πάνω από τη Γη στα 100.000 πόδια, ενώ θα παρακολουθήσουν το σκοτάδι του διαστήματος, θα δουν τα αστέρια και την καμπυλότητα της Γης.