Η επιστροφή των ταξιδιών αναψυχής βοήθησε στην ενίσχυση των συναλλαγών πρώτου τριμήνου στον InterContinental Hotels Group.

Ειδικότερα, η μητρική εταιρεία Holiday Inn και Crowne Plaza είδε τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (revpar) να αυξάνονται κατά 61% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φτάνοντας το 82% του επιπέδου πριν από την πανδημία του 2019.

Η μέση ημερήσια τιμή αυξήθηκε κατά 27% από έτος σε έτος για να ευθυγραμμιστεί με το 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος Keith Barr δήλωσε: «Έχουμε δει πολύ θετικές συνθήκες συναλλαγών το πρώτο τρίμηνο με τη ζήτηση για ταξίδια να συνεχίζει να αυξάνεται σε όλες σχεδόν τις βασικές αγορές μας σε όλο τον κόσμο. Το υψηλό επίπεδο ζήτησης που έχουμε δει για ταξίδια αναψυχής συνεχίζει να οδηγεί σε αυξημένες τιμές και πληρότητα».

Τον Μάρτιο, τα ξενοδοχεία του Ομίλου στις ΗΠΑ πέτυχαν ποσοστά αναψυχής περισσότερο από 10% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Ο Barr συμπλήρωσε: «Η στρατηγική μας εστίαση στην ενίσχυση και επέκταση του χαρτοφυλακίου της επωνυμίας μας συνεχίζει να οδηγεί την ανάπτυξη. Υπογράψαμε 17.000 δωμάτια στον αγωγό ανάπτυξης μας το πρώτο τρίμηνο, 15% περισσότερα από ό,τι το 2021. Ο αγωγός των 278.000 δωματίων μας αυξήθηκε κατά 2,4%. Από τα 120 ξενοδοχεία που υπογράφηκαν, υπήρξε μια ιδιαίτερα ισχυρή απόδοση στην Αμερική με σχεδόν διπλασιασμό των εγγραφών από 39 σε 73».