Παρακολουθώντας το ταξιδιωτικό συναίσθημα των καταναλωτών σε όλη την Ινδία, η παγκόσμια εταιρεία ταξιδιωτικής τεχνολογίας OYO δημοσίευσε έναν δείκτη διακοπών για τα μέσα του καλοκαιριού 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση, πάνω από το 61% των Ινδών ταξιδιωτών σχεδιάζει να κάνει διακοπές αυτό το καλοκαίρι, εκ των οποίων το επιβλητικό 94% έδειξε έντονη προτίμηση για ταξίδια στο εσωτερικό.

Αυτό δείχνει ότι παρά το άνοιγμα των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών, η εξερεύνηση τοπικών προορισμών είναι εδώ για να μείνει το 2022. Είναι ενδιαφέρον ότι 1 στους 2 Ινδούς ταξιδιώτες σχεδιάζει να κάνει το πρώτο του ταξίδι μετά το lockdown του 2020 αυτό το καλοκαίρι. Αυτός είναι ένας ισχυρός δείκτης της ανάκαμψης της ταξιδιωτικής εμπιστοσύνης σε ολόκληρη την Ινδία, κυρίως λόγω των μαζικών εμβολιασμών, σε συνδυασμό με την υποχώρηση της σοβαρότητας της πανδημίας.

Με περίπου ποσοστό 65% η πλειοψηφία των ταξιδιωτών ενδιαφέρεται για ταξίδια αναψυχής. Τον Δεκέμβριο του 2021, καθώς άνοιξαν τα ταξίδια στο εσωτερικό, οι περισσότεροι ερωτηθέντες προτίμησαν να ταξιδέψουν κυρίως για να συναντήσουν την οικογένεια και τους φίλους τους μετά από πολύ καιρό λόγω της πανδημίας.

Κορυφαία τάση τα σύντομα ταξίδια

Αν και υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στις τάσεις, τα σύντομα ταξίδια εξακολουθούν να είναι η κορυφαία επιλογή μεταξύ των ταξιδιωτών. Σχεδόν το 55% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να προτιμά μικρότερα ταξίδια διάρκειας περίπου 1-3 ημερών.

Σύμφωνα με την έρευνα της OYO, πάνω από το 50% των Ινδών επέλεξαν να ταξιδεύουν με φίλους. Το 26,5% δήλωσε ότι θα ήθελε να περάσει τις διακοπές του με την οικογένεια. Το 13% των ερωτηθέντων ήθελε επίσης να πάει μόνος του αυτό το καλοκαίρι.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι Ινδοί έχουν αγκαλιάσει τον αυθορμητισμό όταν πρόκειται για ταξίδια. Αυτή η τάση εξακολουθεί να κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές αποφάσεις ακόμη και σήμερα.

Ένας στους 3 Ινδούς προτιμούν να κάνουν κράτηση για το ταξίδι τους την ίδια εβδομάδα. Με 44% θετικές ψήφους, τα ξενοδοχεία συνεχίζουν να είναι η προτιμώμενη επιλογή καταλυμάτων, ακολουθούμενα από εναλλακτικές επιλογές διαμονής, όπως βίλες και ξενώνες.