Οι ΗΠΑ είναι η καλύτερη χώρα για τους ηλικιωμένους ταξιδιώτες, σύμφωνα με έκθεση του Aging in Place. Η εταιρεία συνέταξε μια λίστα με τις χώρες του ΟΟΣΑ και τις μεγαλύτερες και πιο επισκέψιμες πόλεις της Αμερικής.

Κατέταξε κάθε προορισμό ως προς την καταλληλότητά του για ηλικιωμένους ταξιδιώτες. Εξέτασε τις συνδέσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις ευκαιρίες περιήγησης στα αξιοθέατα, τον καιρό και τα ξενοδοχεία.

Οι ΗΠΑ συγκέντρωσε βαθμολογία 9,14 στα 10 σε όλους τους παράγοντες, έχοντας τις  περισσότερες γκαλερί τέχνης, περιοχές φύσης και άγριας ζωής και αξιοθέατα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη λίστα μας.

Με τις υψηλότερες ετήσιες δαπάνες για την κατασκευή και συντήρηση χερσαίων μεταφορών, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία από τις χώρες με τις καλύτερες διασυνδέσεις στη λίστα.

Το 46,85% των ξενοδοχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες επισημαίνονται ως προσβάσιμα με αναπηρικά αμαξίδια στο Tripadvisor.

Η Αυστραλία κατατάσσεται δεύτερη – με βαθμολογία 9,04 στα 10 για ταξίδια συνταξιούχων σύμφωνα με τα κριτήρια. Η

Αυστραλία έχει το υψηλότερο ποσοστό ξενοδοχείων προσβάσιμων σε αναπηρικά αμαξίδια από όλες τις χώρες της λίστας μας, με 50,89%, και τη μικρότερη μέση ετήσια βροχόπτωση.

Ο Καναδάς κατατάσσεται στην τρίτη θέση με βαθμολογία 8,49 στα 10 σε όλα τα κριτήρια.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Ιταλία και η Ισπανία, με βαθμολογία 8,08 και 7,83 αντίστοιχα. Τέλος, το top 10 των χωρών για ηλικιωμένους συμπεριλαμβάνει με τη σειρά τις Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιαπωνία και Τουρκία