Τα ταξίδια με παιδιά μπορεί να φέρουν πρόσθετες προκλήσεις, ειδικά σε περίπτωση απροσδόκητων καθυστερήσεων ή ακυρώσεων πτήσεων.

Ο Οδηγός Οικογενειακών Διακοπών (The Family Vacation Guide) εξέτασε πρόσφατα τις ώρες έγκαιρων αναχωρήσεων και τα ποσοστά ακύρωσης για 50 από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο. Επιπλέον ανέλυσε άλλους σημαντικούς παράγοντες φιλικότητας προς την οικογένεια, όπως η δωρεάν πρόσβαση στο Wi-Fi και ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων για φαγητό.

Ενώ τρία Αμερικαννικά αεροδρόμια μπήκαν στο top 10, συμπεριλαμβανομένου του Λος Άντζελες, του Ορλάντο και του Σιάτλ, η Ασία και η Ευρώπη κυριαρχούν ως επί το πλείστον.

Αεροδρόμιο Adolfo Suarez Madrid-Barajas

Το αεροδρόμιο Adolfo Suárez Madrid–Barajas στη Μαδρίτη της Ισπανίας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη σε μέγεθος, αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται για το υψηλότερο ποσοστό εγκαίρως από οποιοδήποτε αεροδρόμιο στην πρώτη πεντάδα με 91 τοις εκατό. Εκτός από την ακρίβεια, το αεροδρόμιο προσφέρει στις οικογένειες απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi και έως και 80 διαφορετικά μέρη για φαγητό. Η συνολική βαθμολογία για την οικογένεια του MAD 7,09 στα 10 είναι η πέμπτη καλύτερη στον κόσμο.

Διεθνές Αεροδρόμιο Leonardo da Vinci-Fiucimino

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Leonardo da Vinci της Ιταλίας, το οποίο εξυπηρετεί τη Ρώμη, ξεπερνά οριακά τη Μαδρίτη με βαθμολογία φιλική προς την οικογένεια 7,19 και απίστευτα 111 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν από την επόμενη πτήση σας. Ένα ποσοστό ακύρωσης μόλις 0,60 τοις εκατό βοηθά επίσης την FCO να αναρριχηθεί στην κατάταξη.

Αεροδρόμιο Haneda

Το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο κατατάσσεται στην τρίτη θέση με βαθμολογία για οικογένειες 7,25. Ο Οδηγός Οικογενειακών Διακοπών επισημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που περνούν από εκεί έχουν πολλές επιλογές ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων αγώνων αυτοκινήτων και προσομοιωτών πτήσης. Οι οικογένειες έχουν επίσης 225 μέρη για φαγητό για να διαλέξουν πριν από την απογείωση.

Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Με απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi και περισσότερα από 300 πράγματα να κάνετε και μέρη για φαγητό σε συνδυασμό, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης της Γερμανίας είναι το πιο φιλικό προς την οικογένεια αεροδρόμιο στην Ευρώπη και το δεύτερο πιο εξυπηρετικό για οικογένειες στον κόσμο.

Αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης είναι το πιο φιλικό προς την οικογένεια στον κόσμο με βαθμολογία 8,73. Το ποσοστό έγκαιρων δρομολογίων του αεροδρομίου 90,5% και το ποσοστό ακύρωσης μόλις 1% είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Εν τω μεταξύ, οι επιβάτες μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία περισσότερα από 200 πράγματα να κάνουν και έχουν σχεδόν 230 μέρη για φαγητό.