Αναστροφή της τάσης των κρατήσεων τελευταίας στιγμής για πρώτη φορά μετά την πανδημία, αποκαλύπτουν οι εκπρόσωποι του Barclays 2022 Travel Forum.

Ο Μάρτιν Άλκοκ, ιδιοκτήτης και διευθυντής της Travel Trade Consultancy, είπε ότι οι πολυτελείς ταξιδιωτικές εταιρείες ανέφεραν ότι το παράθυρο κρατήσεων για διακοπές είχε αρχίσει να επιμηκύνεται «τις τελευταίες δύο εβδομάδες» με τους πελάτες να αρχίζουν να κάνουν κράτηση περαιτέρω.

Το last time booking ήταν βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς φέτος, καθώς οι πελάτες παραμένουν προσεκτικοί σχετικά με τις κρατήσεις νωρίτερα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και της γενικής αβεβαιότητας της αγοράς.

Ο Alcock είπε: «Τα μετρητά έχουν συμπιεστεί για διάφορους λόγους και κατά τη διάρκεια της πανδημίας είδαμε την τάση των late κρατήσεων και το παράθυρο κρατήσεων να συρρικνώνεται. Ωστόσο αυτό αρχίζει να επιμηκύνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Πρόσθεσε ότι άλλοι παίκτες στην αγορά, όπως η Airbnb και η Booking.com, έβλεπαν επίσης περισσότερη εμπιστοσύνη για κρατήσεις περαιτέρω, πιθανώς λόγω «θετικών εμπειριών» πρόσφατων ταξιδιών.

«Ίσως οι άνθρωποι να είναι πιο σίγουροι να κάνουν κράτηση παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και οι τιμές αυξάνονται από 20% σε 30%. Είναι οι πρώτες ενδείξεις αισιοδοξίας», ανέφερε.