Ποιος είπε ότι η δουλειά και η διασκέδαση δεν συνδυάζονται; Οι περισσότεροι Αμερικανοί παραδέχονται ότι καταφέρνουν και στριμώχνουν λίγη ώρα διασκέδασης όταν βρίσκονται εκτός πόλης για δουλειά.

Αυτό αποκάλυψε νέα έρευνα σε 2.000 Αμερικανούς που έχουν ταξιδέψει για δουλειά. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πώς συνδυάζουν την εργασία με τον ελεύθερο χρόνο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα διαλείμματα στα επαγγελματικά ταξίδια είναι απαραίτητα καθώς οι περισσότεροι ερωτηθέντες αντέχουν μόνο δυόμισι ημέρες πριν αισθανθούν πιεσμένοι από τη δουλειά και αναζητήσουν επίμονα ένα break.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί το 65% των ερωτηθέντων έχουν κάνει ένα bleisure ταξίδι στο οποίο είτε έφτασαν νωρίς στον προορισμό τους για αναψυχή είτε παρέτειναν τη διαμονή τους αφού τελείωσαν τη δουλειά.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Visit Anaheim διαπιστώνει ότι ο ελεύθερος χρόνος σε ένα επαγγελματικό ταξίδι είναι τόσο σημαντικός που ορισμένοι τον αποκαλούν make or break.

Ένα άλλο 44% των ταξιδιωτών «αναψυχής» έχουν αρνηθεί την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι εργασίας – επειδή δεν θα μπορούσαν να αφιερώσουν χρόνο για δραστηριότητες αναψυχής ενώ βρίσκονται στον προορισμό τους.

Όσον αφορά στα καλύτερα μέρη του ταξιδιού για δουλειά, το να βλέπεις διαφορετικά μέρη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας (70%), ακολουθούμενο από τη συνάντηση νέων ανθρώπων (58%) και την απομάκρυνση από τον χώρο εργασίας (57%).

Η δοκιμή νέων πραγμάτων (55%) και η έξοδος από την πόλη τους (55%) ολοκλήρωσαν τα πέντε κορυφαία προνόμια των επαγγελματικών ταξιδιών.

Ποιος θέλει να δοκιμάσει νέα πράγματα μόνος του;

Το 65% πιστεύει ότι είναι σκόπιμο να φέρετε μαζί σας την οικογένεια, τους φίλους ή κάποιον σημαντικό άνθρωπο σε ένα επαγγελματικό ταξίδι — εφόσον δεν παρεμποδίζουν τη δουλειά.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (57%) που συμμετείχαν στην έρευνα του OnePoll παραδέχονται μάλιστα ότι θέλουν να κάνουν επαγγελματικά ταξίδια σε μέρη που γνωρίζουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα απολάμβαναν να τα επισκεφτούν.

Η Καλιφόρνια κατατάσσεται ως ο κορυφαίος προορισμός για ένα ταξίδι εργασίας (27%), ακολουθούμενη από τη Φλόριντα (22%) και τη Νέα Υόρκη (18%).

Η έρευνα εξέτασε επίσης πώς η πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει τα ταξίδια εργασίας και τα ταξίδια «αναψυχής» και τα αποτελέσματα διαπίστωσαν ότι οι ερωτηθέντες είναι διχασμένοι.

Από αυτούς που αναμένουν να κάνουν επαγγελματικά ταξίδια μετά την πανδημία (86%), το 35% θα κάνει περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια από ό,τι πριν από την πανδημία.

Το 18% αναμένει να κάνει λιγότερα. Ωστόσο, η συνιστώσα του ελεύθερου χρόνου εξακολουθεί να είναι σημαντική.

Από όλους τους ερωτηθέντες, το 55% σχεδιάζει να κάνει περισσότερα bleisure ταξίδια μετά την πανδημία για να βοηθήσει στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.