Το Ντουμπάι δέχθηκε 630.000 διεθνείς τουρίστες υγείας το 2021, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Αρχή Υγείας του Εμιράτου (DHA).

Οι δαπάνες από διεθνείς ασθενείς έφτασαν σχεδόν τα 730 εκατομμύρια AED το περασμένο έτος παρά την παγκόσμια πανδημία COVID-19.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι περισσότεροι τουρίστες υγείας που ήρθαν στο Ντουμπάι ήταν από ασιατικές χώρες, αντιπροσωπεύοντας το 38% του συνόλου. Το 24% ήταν από την Ευρώπη και το 22% από αραβικές χώρες και χώρες του Κόλπου (ΣΣΚ).

Το 55% των διεθνών τουριστών υγείας ήταν άνδρες και το 45% ήταν γυναίκες. Σχεδόν το 70% της θεραπείας που δόθηκε σε διεθνείς τουρίστες υγείας παρασχέθηκε σε πολυεπιστημονικές κλινικές. Το 16% σε νοσοκομεία και το 14% σε μονοήμερα χειρουργικά κέντρα.

Οι τρεις ιατρικές ειδικότητες που προσέλκυσαν τους περισσότερους τουρίστες υγείας ήταν :

  • H δερματολογία (43%).
  • H οδοντιατρική (18%).
  • H γυναικολογία (16%).

Άλλες ιατρικές ειδικότητες περιλάμβαναν την ορθοπεδική, την πλαστική χειρουργική, την οφθαλμολογία, την υγεία και ευεξία και θεραπείες γονιμότητας.

Οι τρεις πρώτες περιοχές που προσέλκυσαν τουρίστες υγείας στην οδοντιατρική περιλάμβαναν την περιοχή του Συμβουλίου Συνεργασίας του Αραβικού Κόλπου (GCC) με 45%, την Ασία με 28% και την Ευρώπη με 15%.

Οι τρεις πρώτες περιοχές που προσέλκυσαν τουρίστες υγείας στη δερματολογία ήταν η Ασία (31%), η Ευρώπη (27%) και η Αραβική περιοχή και η περιοχή του ΣΣΚ (26%).

Οι τρεις πρώτες περιοχές στον τομέα της γυναικολογίας ήταν η Ασία (57%), η Ευρώπη (15% ) και η Αραβική περιοχή και η περιοχή του ΣΣΚ (13%).

Οι τρεις κορυφαίες περιοχές από τις οποίες προέρχονταν τουρίστες υγείας για θεραπεία στον τομέα της ορθοπεδικής χειρουργικής ήταν η Ασία (36%), η Ευρώπη (29%) και η Αραβική περιοχή και η περιοχή του ΣΣΚ (17%).

Οι τρεις δημοφιλέστερες περιοχές στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής ήταν η Αραβική περιοχή και η περιοχή του ΣΣΚ (36%), η Ευρώπη (31%) και η Ασία (14%).

Τέλος, οι τρεις πρώτες περιοχές από τις οποίες προέρχονταν οι τουρίστες υγείας για νοσοκομειακές θεραπείες ήταν η Ευρώπη (45%), ακολουθούμενη από την περιοχή της Αραβίας και των Χωρών του Κόλπου (25%) και την Ασία (12%).