Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC) κάλεσε τον Κρατικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης της Ουκρανίας (SATD) να συμμετάσχει στον οργανισμό με μια δωρεάν τριετή ιδιότητα μέλους.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της 103ης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Μαΐου στη Λιουμπλιάνα, που φιλοξενήθηκε από το Σλοβενικό Συμβούλιο Τουρισμού.

Η ιδιότητα μέλους προσφέρεται δωρεάν για τουλάχιστον τρία χρόνια, ανάλογα με τις γεωπολιτικές συνθήκες, με όραμα να καλωσορίσουμε την Ουκρανία στον οργανισμό σε μόνιμη βάση.

Αυτή η δέσμευση θα οδηγήσει την ETC να υποστηρίζει την ουκρανική τουριστική υπηρεσία παρέχοντας πρόσβαση σε όλους τους πόρους και τα ερευνητικά δεδομένα της. Ελπίζεται ότι μέσω αυτής της ιδιότητας μέλους η SATD θα είναι σε καλύτερη θέση για να βοηθήσει στη στρατηγική για την ανάκαμψη του ουκρανικού ταξιδιωτικού τομέα μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Η Κρατική Υπηρεσία Τουριστικής Ανάπτυξης της Ουκρανίας συνήθως εργάζεται για την προώθηση και τη διάδοση του ουκρανικού τουρισμού στις εγχώριες και ξένες αγορές.