Το Changi Airport Group ανακοίνωσε ότι οι εργασίες στον τερματικό σταθμό 2 (T2) θα επαναληφθούν στις 29 Μαΐου 2022, την πρώτη φάση της επαναλειτουργίας του τερματικού σταθμού. Αυτό συμβαίνει καθώς το αεροδρόμιο Changi προετοιμάζεται να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αύξηση της επιβατικής κίνησης τους επόμενους μήνες.

H σταδιακή επαναλειτουργία του T2 θα αυξήσει τη χωρητικότητα του Changi. Όταν ολοκληρωθούν έως το 2024, τα έργα επέκτασης θα αυξήσουν τη χωρητικότητα του τερματικού σταθμού κατά πέντε εκατομμύρια έως 28 εκατ. μετακινήσεις επιβατών ετησίως.

Το T2 θα φιλοξενεί κυρίως πτήσεις άφιξης στις ώρες αιχμής των αεροπορικών εταιρειών που λειτουργούν στον τερματικό σταθμό 3 (T3). Ένας μικρός αριθμός πτήσεων αναχώρησης T3 μπορεί να χρησιμοποιήσει πύλες επιβίβασης στο T2, αν και οι επιβάτες αυτών των πτήσεων θα συνεχίσουν να κάνουν check-in και να διαγράφουν τη μετανάστευση αναχώρησης στο T3.

Περισσότερες αυτοματοποιημένες λωρίδες

Στο διευρυμένο Τ2 θα υπάρχει μια μεγαλύτερη Αίθουσα Αφίξεων με περισσότερες αυτοματοποιημένες λωρίδες μετανάστευσης και ειδικές λωρίδες βοήθειας. Αυτές θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της Σιγκαπούρης και όσους που έχουν εγγράψει τα βιομετρικά στοιχεία της ίριδας και του προσώπου τους στην Αρχή Μετανάστευσης και Σημείων Ελέγχου, καθώς και επιλέξιμους ξένους επισκέπτες που έχουν κάνει το ίδιο κατά την άφιξή τους στη Σιγκαπούρη.

Στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών, θα υπάρχουν τρεις ζώνες συλλογής, με μία που έχει επιμηκυνθεί για να χωράει περισσότερες τσάντες.