Τις ώρες ηλιοφάνειας που λαμβάνουν κάθε μέρα διαφορετικοί προορισμοί διακοπών σε όλο τον κόσμο μαζί με το μέσο κόστος διαμονής σε κάθε προορισμό ανέλυσε πρόσφατη έρευνα του ParkSleepFly. Στόχος της ήταν να αποκαλύψει τις φθηνότερες χώρες με την περισσότερη ηλιοφάνεια.

Ο φθηνότερος προορισμός για ηλιοφάνεια είναι τα Τίρανα της Αλβανίας με κόστος ανά ώρα ηλιοφάνειας 5,88 $. Τα Τίρανα είναι επίσης ένας από τους πιο ηλιόλουστους προορισμούς διακοπών, έχοντας κατά μέσο όρο 3.452 ώρες ηλιακού φωτός ετησίως, που αντιστοιχεί σε περίπου 9,5 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα.

Ο δεύτερος φθηνότερος προορισμός για ηλιοφάνεια είναι το Ντενπασάρ του Μπαλί με κόστος ανά ώρα ηλιοφάνειας 6,78 $. Μια από τις καλύτερες τοποθεσίες για ήλιο, η πόλη βλέπει κατά μέσο όρο 3.138 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως και περίπου 8,6 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα.

Ο τρίτος φθηνότερος προορισμός για ηλιοφάνεια είναι το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής με κόστος ανά ώρα ηλιοφάνειας 8,02 $. Με υπέροχο καιρό όλο το χρόνο, το Γιοχάνεσμπουργκ είναι ένας από τους κορυφαίους ηλιόλουστους προορισμούς διακοπών στον κόσμο, προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο για το κλίμα, την άγρια ​​ζωή και τον πολιτισμό του. Το Γιοχάνεσμπουργκ έχει περίπου 3.334 ώρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο, που σημαίνει ότι έχει κατά μέσο όρο 9,1 ώρες ηλιοφάνειας κάθε μέρα.