Διακοπές κοντά στον τόπο κατοικίας τους επιλέγουν να κάνουν αρκετοί Αμερικανοί αναζητώντας οικονομικά εναλλακτικές ταξιδιωτικές λύσεις.

Παράλληλα στρέφονται και στις ενοικιάσεις αυτοκινούμενων οχημάτων λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης του κόστους ζωής.

Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα της Outdoorsy που διεξήχθη από την OnePoll για να αποκτήσει προοπτική σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις ταξιδιωτικές συμπεριφορές ενόψει αυτού του καλοκαιριού.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 52% των ταξιδιωτών στρέφεται σε ενοικιαζόμενα οχήματα ενώ βρίσκονται σε διακοπές για να εξοικονομήσουν χρήματα, με 9 στους 10 να προτιμούν να νοικιάσουν κάτι στο οποίο μπορούν να κοιμηθούν ή να μείνουν εύκολα, αντί να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο.

Και το 49% προτιμά να νοικιάσει κάτι εξίσου πολυτελές ή οικονομικό με αυτό που έχει στο σπίτι του.

Σχεδόν έξι στους 10 ερωτηθέντες (58%) δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές πιο κοντά στο σπίτι αυτό το καλοκαίρι για να νικήσουν τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Περισσότεροι από τους μισούς από τους 2.000 ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα (56%) δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές φέτος λόγω του πληθωρισμού.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να τους εμποδίσει να προσπαθήσουν, καθώς το 58% έχει αποταμιεύσει και αφήσει στην άκρη περισσότερα χρήματα για να διατηρήσει τις ελπίδες του για διακοπές.

Επιβεβαιώνοντας εκ νέου την πολυάσχολη ταξιδιωτική σεζόν που βρίσκεται μπροστά, σχεδόν το 70% δήλωσε ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει να βγει στο δρόμο φέτος παρά τα πιθανά προβλήματα στον προϋπολογισμό.

  • Οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα έχουν έναν προϋπολογισμό που έχει ρυθμιστεί ειδικά για καλοκαιρινές διακοπές, κατά μέσο όρο 1.237 $.
  • Τέσσερις στους πέντε από αυτούς με προϋπολογισμούς καλοκαιρινών ταξιδίων σε ισχύ δήλωσαν ότι τα σχέδιά τους επηρεάστηκαν από τον πληθωρισμό.
  • 1 στους 3 είπε ότι θα προτιμούσε να μειώσει τα σχέδια διακοπών για να χωρέσει σε μικρότερο προϋπολογισμό παρά να μην κάνει καθόλου διακοπές.
  • Το 56% είπε ότι πέτυχε να σχεδιάσει διακοπές με μικρότερο από το συνηθισμένο προϋπολογισμό.

Που θα ξοδέψουν λιγότερα χρήματα

Για να εξοικονομήσουν χρήματα, οι επισκέπτες των διακοπών σχεδιάζουν να ξοδέψουν λιγότερα σε αξιοθέατα (40%), καταλύματα (40%) και ρούχα (39%).

Οι ερωτηθέντες είπαν ότι η έξοδος σε εστιατόρια (30%), η επίσκεψη σε δωρεάν αξιοθέατα (28%) και τα ταξίδια με όχημα (28%) είναι «απαραίτητα, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό».