Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, οι Gen Z’s και millennials ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα και να χρεωθούν μέσω πιστωτικών καρτών για τα ταξίδια τους.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της , σύμφωνα με έρευνα της Verasight για λογαριασμό της Bloomberg News.

Περίπου το 69% των millennials και το 65% των Gen Z στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για διακοπές αυτό το καλοκαίρι, ξεπερνώντας τους Gen X και τους baby boomers.

Παράλληλα, είναι πιο πιθανό από τους παλαιότερους ομολόγους τους να ξοδέψουν περισσότερα για διακοπές αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτές οι δαπάνες έρχονται σε μια περίοδο αυξανόμενης οικονομικής αβεβαιότητας. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 8,3% τον Απρίλιο, μεταξύ των υψηλότερων τιμών από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τιμές για τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία έχουν αυξηθεί.

Ωστόσο, η οικονομία, και ιδιαίτερα η αγορά εργασίας, παραμένουν ισχυρές προς το παρόν. Το ποσοστό ανεργίας για τους Αμερικανούς ηλικίας 25 έως 54 ετών βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2019, και το ποσοστό για εκείνους ηλικίας 16 έως 24 ετών είναι το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν ξεκινήσει η πανδημία.

Εν τω μεταξύ, πολλοί Αμερικανοί κατάφεραν να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις τους τα τελευταία δύο χρόνια, με τους νεότερους ερωτηθέντες στην έρευνα της Verasight να είναι πιο πιθανό να πουν ότι οι αποταμιεύσεις τους αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για το 51% των millennials και το 49% της Gen Z.

Εκείνοι που δεν έχουν κάνει οικονομίες για να πληρώσουν για τα καλοκαιρινά τους ταξίδια μπορεί να χρεωθούν.

Το το 27% τόσο των Gen Z όσο και των millennials αναφέρουν υψηλότερες δαπάνες πιστωτικών καρτών από το 2021, σε σύγκριση με το 16% των Gen X και το 11% των baby boomers .

Σημειώνεται ότι ρεκόρ 537 εκατομμυρίων λογαριασμών πιστωτικών καρτών άνοιξαν το πρώτο τρίμηνο του 2022, σημειώνοντας άλμα 31 εκατομμυρίων το περασμένο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης.