Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια παραμονής στο σπίτι λόγω της πανδημίας, οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουν τα ταξίδια.

Ωστόσο, ο πληθωρισμός και οι τιμές ρεκόρ της βενζίνης επιβαρύνουν τους επίδοξους παραθεριστές, ακόμη περισσότερο από τις ανησυχίες για τον Covid, σύμφωνα με έκθεση της Morning Consult.

Περίπου το 60% των Αμερικανών δήλωσε ότι θα έκανε περισσότερα ταξίδια φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, αν και οι υψηλότερες τιμές αναγκάζουν τώρα τους ταξιδιώτες να περιορίσουν τα σχέδιά τους και να πάνε μικρότερες αποστάσεις. Μάλιστα, το ένα τρίτο είναι πιθανό να ακυρώσει εντελώς τα ταξιδιωτικά του σχέδια.

Οι τιμές της βενζίνης έχουν ανέβει απότομα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης.

Ο εθνικός μέσος όρος για το φυσικό αέριο έφτασε σε άλλο νέο υψηλό των 4,62 δολαρίων ανά γαλόνι την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΑ. Οι τιμές είναι αυξημένες πάνω από 50% σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι αναλυτές λένε ότι οι τιμές της βενζίνης συνήθως κορυφώνονται στα μέσα Μαΐου, αλλά φέτος οι τιμές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι τον Ιούλιο και να φτάσουν περίπου τα 5 δολάρια το γαλόνι ή περισσότερο.

Τώρα, το 90% των Αμερικανών εξετάζει την τιμή του φυσικού αερίου στις αποφάσεις τους για το αν θα ταξιδέψουν τους επόμενους τρεις μήνες.

Εν τω μεταξύ, το 78% δηλώνει τώρα ότι τα ποσοστά μόλυνσης από τον Covid λαμβάνονται υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων για καλοκαιρινά ταξίδια.