Η Νέα Υόρκη έγινε ο πρώτος προορισμός των ΗΠΑ που δημιούργησε έναν ταξιδιωτικό οδηγό για τουρισμό χαλάλ προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους μουσουλμάνους επισκέπτες.

Ο οδηγός έχει δημιουργηθεί ως μέρος μιας ενεργητικής κίνησης για να αγκαλιάσει και να παρουσιάσει τον ποικίλο πληθυσμό της πόλης και αντανακλά μια μουσουλμανική ιστορία που εκτείνεται περίπου 400 χρόνια.

Άλλοι πολυπολιτισμικοί οδηγοί που εμφανίζονται στον ιστότοπο NYCGO της NYC & Company περιλαμβάνουν εστίαση στην εμπειρία των Έγχρωμων, των Λατίνων και των Ασιατών στη Νέα Υόρκη μαζί με ενημερωμένες πληροφορίες για LGBTQ+ NYC και Accessible NYC.

Περαιτέρω δραστηριότητα για την προώθηση των πέντε συνοικιών της πόλης περιλαμβάνει την εν εξελίξει καμπάνια “Like a New Yorker”, η οποία έχει πληροφορίες για το πώς να εξερευνήσει κανείς περιοχές της πόλης πέρα ​​από τα παραδοσιακά αξιοθέατα.

Μιλώντας στο συνέδριο IPW στο Ορλάντο, ο διευθύνων σύμβουλος της NYC & Company, Fred Dixon, προέβλεψε ότι η πόλη θα φτάσει το 80% των επιπέδων επισκεπτών πριν από την πανδημία μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Τον Απρίλιο, ο Dixon είπε στο Travel Weekly ότι περίμενε να καλωσορίσει 751.000 επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, σε σύγκριση με 1,27 εκατομμύρια το 2019. Μάλιστα προέβλεψε ότι θα επισκεφθούν τη Νέα Υόρκη λίγο λιγότερο από 1,1 εκατ. το 2023.