Tα δύο τρίτα των Ευρωπαίων ταξιδιωτικών μάνατζερ επί του παρόντος δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στα προγράμματά τους. Aυτό αναφέρει πρόσφατη έρευνα του Business Travel Show Europe που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 29-30 Ιουνίου.

Ειδικότερα,  πραγματοποίησε δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 229 ταξιδιωτικών μάνατζερ και διαπίστωσε ότι μόνο το 26% περιλάμβανε διατάξεις για τους εργαζόμενους LGBTQ+ στα προγράμματά τους.

Ένα άλλο 8% σχεδιάζει να θεσπίσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον για αυτήν την ομάδα ταξιδιωτών μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Η έρευνα αποκάλυψε πώς οι ταξιδιώτες LGBTQ+ καλύπτονται λιγότερο από τις ταξιδιωτικές πολιτικές και τα προγράμματα, σε σύγκριση με άλλες ομάδες, όπως μεμονωμένες γυναίκες, άτομα με απαιτήσεις προσβασιμότητας και άτομα από «περιθωριοποιημένες» κοινότητες, που είναι πιο πιθανό να έχουν ειδικές διατάξεις προγράμματα.

Ο Louis Magliaro, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του BTN Group, που διοργανώνει το Business Travel Show Europe, δήλωσε: “Εκτιμάται ότι το 2,7% των Βρετανών άνω των 16 ετών αναγνωρίστηκαν ως LGB το 2019. Υπολογίζεται ότι άλλα 200.000-500.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τρανς. Ωστόσο, αυτές οι κοινότητες υπόκεινται σε δυσανάλογη ποσότητα κακοποίησης και εγκλημάτων μίσους”.