Περισσότερο από το 55% των Αμερικανών ενηλίκων σχεδιάζει να ταξιδέψει για την 4η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, αντιστοιχώντας σε 143 εκατ. ταξιδιώτες. Αυτό προκύπτει από πρόσφατα στοιχεία από το The Vacationer.

Το εν λόγω νούμερο αποτελεί μια αύξηση 8% από τα 132 εκατομμύρια που προβλέφθηκαν κατά την περσινή έρευνα, υποδεικνύοντας ότι όλο και περισσότεροι Αμερικανοί αισθάνονται άνετα να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19).
Με ποιο μέσο θα ταξιδέψουν

Περίπου το 42,62% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει με αυτοκίνητο στις  4 Ιουλίου.

Ποσοστό 9,13% θα ταξιδέψει με αεροπλάνο ενώ το 3,69% θα ταξιδέψει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το 44,56% σχεδιάζει να μην ταξιδέψει καθόλου.

Όπως συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια τέτοιων διακοπών, οι νεότεροι ενήλικες φαίνεται να είναι πολύ πιο πιθανό να ταξιδέψουν από τους μεγαλύτερους συναδέλφους τους.

Ποιες ηλικιακές ομάδες θα ταξιδέψουν φέτος

Η πιο πιθανή ηλικιακή ομάδα που θα πει ότι θα ταξιδέψει για τις διακοπές φέτος της 4ης Ιουλίου είναι οι ηλικίες 18-29.

Το 68,62% των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας είπαν ότι θα το κάνουν. Από την άλλη πλευρά, το 64,77% των 30-44 ετών δήλωσε ότι θα το κάνει.

Το 50,55% των Αμερικανών ενηλίκων ηλικίας 45-60 ετών θα ταξιδέψει για την 4η Ιουλίου. Τέλος, μόνο το 35,96% των ατόμων άνω των 60 ετών θα το κάνει».

Τι θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια των Αμερικανών για την 4η Ιουλίου

Περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων είπε ότι οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου θα επηρεάσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για την 4η Ιουλίου, με το 36,99% να λέει ότι οι τιμές θα επηρεάσουν τα σχέδιά τους για οδήγηση.

Το 13,4% ανέφερε ότι οι αυξημένες τιμές θα επηρεάσουν τα σχέδιά τους να πετάξουν λόγω του αυξημένου κόστους στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.