Σε συμφωνία για την εξαγορά του Radisson Hotel Group Americas προχώρησε η Choice Hotels International δίνοντας το ποσό των 675 εκατ. δολαρίων.

Η Choice θα αναλάβει τις δραστηριότητες franchise, τις λειτουργίες και την πνευματική ιδιοκτησία συνολικά 624 ξενοδοχείων σε όλες τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Η εξαγορά θα επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της Choice Hotels σε υψηλές και ανώτερες μεσαίες κλίμακες, φέρνοντας πολλές επωνυμίες — Radisson, Radisson Blu, Radisson Individuals, Park Plaza, Radisson Red, Country Inn & Suites by Radisson, Park Inn by Radisson, Radisson Inn & Σουίτες και συλλογή Radisson.

Η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτησιών που περιλαμβάνονται στη συναλλαγή φέρουν τη σημαία των επώνυμων επωνυμιών Radisson και ανώτερης μεσαίας κλίμακας Country Inn & Suites, που περιλαμβάνουν 130 και 453 ξενοδοχεία σε όλη την περιοχή της Αμερικής, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Choice η κίνηση αυτή θα της επιτρέψει καλύτερα να στοχεύσει επαγγελματίες ταξιδιώτες καθώς και ένα ευρύτερο δημογραφικό στοιχείο ταξιδιωτών αναψυχής.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Αυτή τη στιγμή η Choice διαθέτει περίπου 7.000 ακίνητα σε 35 χώρες στο χαρτοφυλάκιό της, το οποίο παίζει σε όλα τα τμήματα πολυτελείας, μεσαίας κλίμακας, παρατεταμένης διαμονής και οικονομίας.