Σχεδόν το ένα τέταρτο των επιχειρηματιών που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το κάνουν περισσότερο τώρα για δουλειά από ό,τι πριν από την πανδημία. Αυτό συμπέρανε νέα έρευνα που ανατέθηκε από την ειδική βοήθεια έκτακτης ανάγκης World Travel Protection.

Η δημοσκόπηση σε 500 εταιρικούς ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, που διεξήχθη από την Opinium, διαπίστωσε ότι το 22% ταξίδευαν περισσότερο από ό,τι πριν από την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι μεγαλύτεροι οργανισμοί έχουν καθυστερήσει συγκριτικά με τις ΜΜΕ να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα ταξιδιού. Συγκεκριμένα, το 71% των εργαζομένων σε εταιρείες με περισσότερους από 250 υπαλλήλους ταξιδεύουν αυτή τη στιγμή λιγότερο συχνά. Μόνο το 11% είπε ότι τα ταξίδια επέστρεψαν στα προ του Covid επίπεδα.

Το ένα τέταρτο των εργαζομένων είπε ότι τους έλλειψαν τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το 24% να το θεωρεί ως ένα από τα «καλύτερα κομμάτια» της δουλειάς του. Το 22% είναι «ενθουσιασμένο» που συναντά ξανά ανθρώπους στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Παράλληλα, το 16%των εργαζομένων δεν ήθελε να ταξιδέψει τόσο πολύ όσο πριν από την Covid, ενώ ένας παρόμοιος αριθμός είπε ότι το να ταξιδεύει ξανά τους έκανε νευρικούς.

Μόλις ένας στους δέκα (11%) παραδέχτηκε ότι επινοούσε δικαιολογίες για να αποφύγει τα ταξίδια, ενώ το 13% ένιωθε «υπό πίεση» από τους οργανισμούς του να ταξιδέψουν για δουλειά.

Οι κανόνες Covid συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδιο για το 26% των ταξιδιωτών, ενώ το 20%  δήλωσε ότι δεν θα ταξίδευε σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης από τον Covid.