Tις κορυφαίες τάσεις μεταξύ των ταξιδιωτών από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενόψει της υψηλής καλοκαιρινής περιόδου αποκαλύπτει σε νέα έρευνά της το Twitter.

Ένα από τα βασικά ευρήματα είναι ότι οι καταναλωτές λαχταρούν για νέες εμπειρίες. Περισσότερο από το 50% των χρηστών του Twitter στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Βασίλειο παρακινούνται να ταξιδέψουν ως απόδραση από την καθημερινή ζωή.

Πολλοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν και να συναντήσουν την οικογένεια και τους φίλους τους τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός που εξηγεί γιατί ο πιο δημοφιλής λόγος για να ταξιδέψουν είναι οι οικογενειακές διακοπές, σύμφωνα με το 46% των ερωτηθέντων στη Σαουδική Αραβία και περισσότερο από το 51% στα ΗΑΕ.

Παρά το μεγάλο διάλειμμα από τα ταξίδια, οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν επίγνωση των τιμών. Στη Σαουδική Αραβία, οι ταξιδιώτες ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τα υψηλά έξοδα στον προορισμό (46%) και ακολουθούν οι τιμές των εισιτηρίων (40%).

Επιπλέον, η τιμή κατατάχθηκε πολύ υψηλότερα από άλλους παράγοντες, όπως η ασφάλεια (35%), οι γεωπολιτικές καταστάσεις (29%) και η δημόσια υγεία (19%).

Στα ΗΑΕ, από την άλλη πλευρά, η ασφάλεια ήταν ο πρωταρχικός παράγοντας (39%), ακολουθούμενη από τις τιμές των εισιτηρίων (36%), τις γεωπολιτικές καταστάσεις (35%) και τα υψηλά έξοδα στον προορισμό (35%). Η δημόσια υγεία, ωστόσο, κατατάσσεται ως μία από τις χαμηλότερες απειλές για τα ταξιδιωτικά σχέδια για τους ερωτηθέντες των ΗΑΕ με ποσοστό 24%.

Η τιμή ήταν επίσης ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή μιας αεροπορικής εταιρείας και στις δύο χώρες (75%). Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες ήταν η Saudia για τους κατοίκους του Βασιλείου (67%) και η Emirates για τους κατοίκους των ΗΑΕ (79%).

Κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Και στις δύο χώρες, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής φαίνεται να είναι πιο δημοφιλείς. Οι περισσότεροι άνθρωποι στα ΗΑΕ είπαν ότι θα έκαναν κράτηση για ένα ταξίδι περίπου ένα μήνα νωρίτερα (33%). Οι άνθρωποι στο Βασίλειο είπαν ότι θα έκαναν κράτηση λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από το ταξίδι τους (30%).

Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για διεθνή ταξίδια αυτό το καλοκαίρι, μόνο το 4%των ανθρώπων στο Βασίλειο έχουν ήδη κάνει κράτηση πτήσεων, ενώ το 48% δήλωσε ότι είναι απίθανο να ταξιδέψει. Από την άλλη πλευρά, το 21% των ανθρώπων στα ΗΑΕ έχουν κάνει κράτηση πτήσεων και το 50% δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει.