Τα δύο τρίτα (67%) των Βρετανών σχεδιάζουν τουλάχιστον ένα ταξίδια αναψυχής το 2022, παρά το αυξανόμενο κόστος ζωής που συμπιέζει τα οικονομικά των νοικοκυριών.

Το ένα τέταρτο (25%) των Βρετανών που σχεδιάζουν διακοπές σκοπεύουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο, σύμφωνα με νέα έρευνα του comparethemarket.com.

Ωστόσο, η πρόσφατη αναταραχή των ταξιδιών φαίνεται να έχει κάνει τους παραθεριστές πιο προσεκτικούς. Πάνω από το ένα τρίτο (36%) είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση.

Τα ασφάλιστρα για ένα ταξίδι είναι η πιο δημοφιλής μορφή ταξιδιωτικής ασφάλισης, που χρησιμοποιείται από πάνω από τα δύο πέμπτα (44%) των Βρετανών.

Λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο (23%) των Βρετανών χρησιμοποιούν ασφάλιση πολλαπλών ταξιδιών, συνάπτοντας ένα συμβόλαιο για την κάλυψη πολλαπλών διακοπών.

Ανησυχητικά, περισσότεροι από τους μισούς (54%) από αυτούς με ασφάλιση πολλαπλών ταξιδιών επέτρεψαν να λήξει το συμβόλαιό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφήνοντας πολλούς ανασφάλιστους καθώς ανοίγει ξανά η ταξιδιωτική βιομηχανία.

Παρά την πρόσφατη διακοπή των ταξιδιών, σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των Βρετανών που σχεδιάζουν διακοπές το 2022 δεν θα συνάψουν ταξιδιωτική ασφάλιση. Αυτοί οι ανασφάλιστοι ταξιδιώτες κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα εάν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Οι επιπτώσεις του αυξημένου κόστους ζωής

Ενώ οι διακοπές παραμένουν δημοφιλείς για τους περισσότερους, άλλοι πρέπει να μειώσουν τη συχνότητα των διακοπών τους καθώς το κόστος ζωής αυξάνεται.

Πάνω από το ένα τέταρτο (26%) δεν έχει κάνει κράτηση για διακοπές για το 2022 και δεν σκοπεύει να το κάνει. Ο τελευταίος Household Financial Confidence Tracker του comparethemarket.com διαπίστωσε ότι πολλά νοικοκυριά μειώνουν τις προαιρετικές δαπάνες λόγω της αύξησης των τιμών.

Πάνω από τους μισούς (54%) περιορίζουν το φαγητό έξω, ενώ άλλοι ξοδεύουν λιγότερα για ρούχα (48%) και διακοπές (44%).