Η εγχώρια ταξιδιωτική ζήτηση της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί αυτό το καλοκαίρι, με τα ταξίδια να ανακάμπτουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2019. Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έκθεση του ταξιδιωτικού γραφείου Ctrip.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το πρώτο εξάμηνο του Ιουνίου, ο αριθμός των αεροπορικών εισιτηρίων και των εισιτηρίων σε εγχώρια γραφικά σημεία αυξήθηκε κατά 31% και 44% αντίστοιχα σε σύγκριση με το δεύτερο μισό του Μαΐου.

Οι ειδικοί σημείωσαν ότι, αν και η εξωτερική κατάσταση της τουριστικής αγοράς κατά το προσεχές καλοκαίρι είναι περίπλοκη, η ταξιδιωτική ζήτηση αναμένεται να ανακάμψει χάρη στην πρόσφατη τόνωση της κατανάλωσης καθώς και στις ευνοϊκές πολιτικές.

Όσο πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές, οι μαθητές έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και η ζήτηση για οικογενειακά ταξίδια αυξάνεται ραγδαία. Από τον Ιούνιο, οι διαδικτυακές αναζητήσεις ταξιδιών σε οικογενειακές εκδρομές και ταξίδια αποφοίτησης έχουν αυξηθεί πάνω από 100 τοις εκατό και σχεδόν 300 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Τέλος, η επανέναρξη των πτήσεων εσωτερικού ενίσχυσε επίσης την ανάκαμψη του κλάδου στις μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.