Η JetBlue Airways αύξησε τη Δευτέρα την προσφορά της για να αγοράσει την Spirit Airlines.

Η JetBlue με έδρα τη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι αύξησε την προσφορά της σε μετρητά στα 33,50 δολάρια ανά μετοχή, ή περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι μια αύξηση ανά μετοχή κατά 2 $ σε σχέση με μια προσφορά της 6ης Ιουνίου και 50 σεντς σε σχέση με την αρχική προσφορά του Απριλίου της JetBlue.

Η Frontier Airlines έβαλε τη Spirit στο παιχνίδι τον Φεβρουάριο, όταν τα διοικητικά συμβούλια των δύο αεροπορικών εταιρειών συμφώνησαν σε μια συγχώνευση στην οποία οι μέτοχοι της Spirit θα έπαιρναν μετρητά και το 48,5% της συνδυασμένης εταιρείας. Αυτή η συμφωνία είχε αρχικά αξία περίπου 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά έχασε την αξία της λόγω της πτώσης της τιμής της μετοχής της Frontier.

Οι μέτοχοι της Miramar, που εδρεύει στη Φλόριντα, έχει προγραμματιστεί να ψηφίσουν στις 30 Ιουνίου για την προσφορά Frontier και η JetBlue προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές να ματαιώσουν τη συμφωνία και να οδηγήσουν την Spirit στην αγκαλιά της JetBlue.

Ούτε το Spirit ούτε η Frontier με έδρα το Ντένβερ σχολίασαν αμέσως την ανακοίνωση της JetBlue. Η Spirit είπε την περασμένη εβδομάδα ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα ενημερώσει τους μετόχους πριν από την ψηφοφορία στις 30 Ιουνίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Spirit αντιτάχθηκε σε μια συμφωνία με την JetBlue, λέγοντας ότι οι ρυθμιστικές αρχές της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας δεν θα το επέτρεπαν ποτέ. Η JetBlue δήλωσε τη Δευτέρα ότι ενίσχυσε τη δέσμευσή της για εκποιήσεις που απαιτούνται για την ικανοποίηση των ρυθμιστικών αρχών, αλλά δεν θα εγκαταλείψει μια αμφιλεγόμενη συνεργασία με την American Airlines στις βορειοανατολικές ΗΠΑ