Τα διεθνή ταξίδια αυξάνονται καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, συνεχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς εισόδου για τον COVID-19.

Η πλατφόρμα ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Squaremouth αναφέρει ότι τα διεθνή ταξίδια έχουν επιστρέψει στα προ-COVID επίπεδα, με το 90% των ταξιδιών που έχουν ασφαλιστεί σε αυτή  μέχρι στιγμής φέτος να είναι για διεθνείς προορισμούς, σε σύγκριση με το 76% για την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο, το αβέβαιο περιβάλλον ως αποτέλεσμα της πανδημίας παρακινεί πολλούς να προστατεύσουν τα ταξίδια τους καθώς η Squaremouth αναφέρει αύξηση 235% στις απαιτήσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης από έτος σε έτος, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. Επιπλέον, οι πωλήσεις συμβολαίων αυξήθηκαν κατά 180% την ίδια χρονική περίοδο.

Πάνω από δύο χρόνια μετά την κρίση του κορωνοϊού, οι περισσότεροι ταξιδιώτες εξακολουθούν να θεωρούν ότι ο ιός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Τι ανησυχεί περισσότερο τους Αμερικανούς ταξιδιώτες

Δεδομένου ότι στις Η.Π.Α. η απόφαση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να ακυρώσει την απαίτηση να επιδεικνύουν όλοι οι ταξιδιώτες αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 ή αποδεικτικό ανάρρωσης πριν επιβιβαστούν σε πτήση για τις Η.Π.Α., περισσότερο από το ένα τρίτο (34%) των αναζητήσεων στη Squaremouth αφορούσαν μια πολιτική που καλύπτει τη μόλυνση από τον COVID-19. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο από 44% την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ενδιαφέρον για κάλυψη για πιθανή καραντίνα που σχετίζεται με τον COVID μειώθηκε επίσης από 17% των αναζητήσεων σε μόλις 10%.