Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο ακριβά στη Γερμανία, όπως αναφέρθηκε από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis).

Ειδικότερα, οι τιμές για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 48,7% από έτος σε έτος τον Μάιο του 2022. Συγκριτικά, οι τιμές για τον καταναλωτή αυξήθηκαν συνολικά κατά 7,9% την ίδια περίοδο.

Αυξήσεις άνω του μέσου όρου για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έχουν ήδη παρατηρηθεί εδώ και αρκετό καιρό: Ιδιαίτερα από τον Μάιο του 2021, οι άνθρωποι που χρειάζονται αυτοκίνητο σε σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να αποδεχτούν διψήφιους ρυθμούς πληθωρισμού για την ενοικίαση μηχανοκίνητων οχημάτων στη Γερμανία.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη σημαντική αύξηση των τιμών από τα μέσα του 2021. Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι πολλοί πάροχοι ενοικίασης αυτοκινήτων είχαν μειώσει τους στόλους τους το πρώτο έτος της πανδημίας.

Περίπου 31.900 εργαζόμενοι εργάστηκαν στις περίπου 4.400 εταιρείες στη Γερμανία που προσφέρουν ενοικιάσεις αυτοκινήτων το 2020.

Πραγματοποίησαν πωλήσεις περίπου 34,7 δισ. ευρώ. Το 2020, η μέση ετήσια τάση των τιμών για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ήταν 0,8%, ακριβώς πάνω από το συνολικό ποσοστό πληθωρισμού 0,5%.