Σχεδόν 140 χρόνια αφότου τα πρώτα πολυτελή τρένα Orient Express άλλαξαν για πάντα τα σιδηροδρομικά ταξίδια, ο θρύλος συνεχίζεται.

Η Orient Express ανακοινώνει την επιστροφή του θρυλικού τρένου της και μιας νέας και μοναδικής μορφής.

Με την υποστήριξη της Accor και την ηγεσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της, Sébastien Bazin, η Orient Express έχει εμπιστευτεί στον αρχιτέκτονα Maxime d’Angeac μια νέα, κρίσιμη και ιστορική αποστολή: να αναβιώσει τον θρύλο, ερμηνεύοντας εκ νέου τη διακόσμηση του Nostalgie-Istanbul- Orient Express.

Το 2024, ακριβώς στην ώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τα πρώτα βαγόνια που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τους καλύτερους Γάλλους τεχνίτες θα αποκαλύψουν τα νέα γοητεία του Orient Express.

Αυτό το σύγχρονο όραμα πολυτέλειας και εξαιρετικής άνεσης θα προσκαλέσει τους ταξιδιώτες να ξαναζήσουν τον μύθο με 17 αυθεντικά βαγόνια Orient Express που χρονολογούνται από τη δεκαετία 1920-1930, διακοσμημένα με εξαιρετική διακόσμηση.

Αυτό το σύνολο βαγονιών, πιο πρόσφατα γνωστό ως «Nostalgie-Istanbul-Orient-Express» ήταν μια ονειρεμένη σιδηροδρομική “κρουαζιέρα” που εγκαινιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τον Ελβετό τουριστικό πράκτορα και επιχειρηματία Albert Glatt, και η οποία εκτελούσε δρομολόγια μεταξύ Ζυρίχης και Κωνσταντινούπολης.

Με το όνομα «Extrême-Orient-Express» το τρένο έκανε το μεγαλύτερο ταξίδι ποτέ μεταξύ Παρισιού και Τόκιο, πριν σταματήσει λίγα χρόνια αργότερα και εξαφανιστεί.